RSC Anderlecht en Standard waren de laatste teams die in 2020 de bekerfinale bereikten maar vanwege de coronapandemie vond die eindstrijd nooit plaats en dus was KAA Gent Ladies tot en met maandag 1 november 2021 en voor de ontvangst van vrouwelijk paars-wit in de achtste finales van de editie 2021/22 nog altijd de bekerhouder in het Belgische vrouwenvoetbal.

KAA Gent Ladies tot voor de aftrap van het duel tegen RSC Anderlecht nog altijd de bekerhouder! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

De vrouwelijke Buffalo’s hielden in de eerste helft in Oostakker goed stand tegen RSC Anderlecht waar captain Laura De Neve haar wederoptreden maakte. Zeven minuten voor de rust moest Nicky Evrard zich toch gewonnen geven toen Tessa Wullaert, de topschutster uit de Women’s Scooore Super League, met het hoofd scoorde na een voorzet van Sarah Wijnants vanop links (0-1, 38ste minuut). In het begin van de tweede helft redde Nicky Evrard een poging van Laura Deloose maar Amber Maximus (ex-KAA Gent Ladies) was attent en verdubbelde van dichtbij het doel de score (0-2, 51ste minuut). De Roemeense international Stefania Vatafu zette in het slotkwartier met een schot van in zestien de eindstand op het bord nadat Tessa Wullaert doorging op rechts en de bal naar haar terugspeelde (0-3, 77ste minuut).

Amber Maximus (rechts) scoorde zopas het tweede doelpunt voor RSC Anderlecht op bezoek bij haar ex-club KAA Gent Ladies! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

RSC Anderlecht mag zich zo opmaken voor de kwartfinales samen met nog vijf andere teams uit de Women’s Scooore Super League namelijk Club YLA, OHL Women, Standard, SV Zulte Waregem en KRC Genk Ladies. Daarnaast zitten er nog twee eersteklassers bij de laatste acht en dat zijn het beloftenteam van KAA Gent Ladies en ASE De Chastre! De loting zal plaatsvinden op donderdag 4 november 2021 om 10u30 ‘s ochtends. De kwartfinales zelf zullen plaatsvinden in het weekend van 4 en 5 december 2021!

Stefania Vatafu lukte de 3de goal voor vrouwelijk paars-wit dat zich op bezoek bij KAA Gent Ladies plaatste voor de kwartfinales 2021-22! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Bekijk de fotoreportage van Sevil Oktem rond KAA Gent Ladies – RSC Anderlecht via: