Terwijl in België vier wedstrijden van de laatste speeldag van de heenronde in de Women’s Scooore Super League op het programma stonden werd er ook Europees vrouwenvoetbal gespeeld. In de groepen A en B van de UEFA Women’s Champions League werd de derde speeldag gespeeld.

In groep A zorgde Juventus voor een leuke verrassing door thuis tegen het Duitse VfL Wolfsburg een 2-2-gelijkspel te behalen. Dat gebeurde na een late gelijkmaker van de Italiaanse international Cristiana Girelli (90ste + 1′ minuut) net nadat Felicitas Rauch werd uit het veld gestuurd (90ste minuut). Girelli had Juventus al in de 21ste minuut al op voorsprong getrapt (1-0). Maar dankzij goals van Lena Lattwein (25ste minuut) en Tabea Wassmuth (65ste minuut) leken de bezoekers op weg naar uitwinst. Juventus heeft na 3 speeldagen 4 punten, VfL Wolfsburg heeft er halfweg 5.

U kan deze wedstrijd herbekijken dankzij DAZN:

Eerder op de avond had Chelsea voor 12.782 toeschouwers in het Stade de Genève (een record voor een vrouwenvoetbalwedstrijd in Zwitserland) met 0-7 gewonnen tegen Servette de Genève! De doelpunten daar werden voor de rust gescoord door Melanie Leupolz (0-1, 8ste minuut), Francesca Kirby (0-2, 16de minuut), Samantha Kerr (0-3, 18de en 0-4, 20ste minuut), Francesca Kirby (0-5, 26ste minuut) en Jessie Fleming (0-6, 38ste minuut). Na de rust zette de Noorse Guro Reiten al in de 49ste minuut de 0-7-eindstand op het bord. Chelsea is zo de leider in de groep met 7 op 9. Servette lijkt zonder punten halfweg op weg naar de uitschakeling!

In groep B won Paris Saint-Germain de topaffiche in het Parc des Princes voor 18.344 toeschouwers tegen Real Madrid met 4-0. De doelpunten werden voor de rust gescoord door Marie-Antoinette Katoto (1-0, 13de minuut) en Sara Däbritz (2-0, 41ste minuut). In de tweede helft zorgde Marie-Antoinette Katoto na een hoekschop van Sara Däbritz met het hoofd voor de 3-0 (54ste minuut). In de 65ste minuut devieerde Rocio Galvez een voorzet van Kadidiatou Diani in eigen doel (4-0). Paris Saint-Germain heeft nu 9 punten uit 3 wedstrijden, Real Madrid heeft 6 punten.

Herbekijk de wedstrijd met dank aan DAZN:

In de andere wedstrijd in deze groep werd er tussen Kharkiv uit Oekraïne en het Ijslandse Breidablik niet gescoord. Dankzij die 0-0 veroverden beide teams wel hun allereerste punt in de groepsfase!