Share

Terwijl de derde speeldag van de groepsfase van de UEFA Women’s Champions League in volle gang was moesten ook FWS Woluwe en KRC Genk Ladies nog hun laatste wedstrijd uit de heenronde van de Women’s Scooore Super League spelen.

FWS Woluwe voor de laatste wedstrijd van de heenronde thuis tegen KRC Genk Ladies! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

De bezoekers uit Limburg hadden al vroeg op voorsprong kunnen komen maar Gwen Duijsters, die aan de aftrap kwam in plaats van de zich misselijk voelende Lisa Petry, miste tot drie keer toe de kans om de score te openen. Het team van Guido Brepoels had ook pech toen een afstandschot van Jorien Voets via de vingertoppen van Zélie Lambert tegen de lat terechtkwam en Gwen Duijsters bij de terugspringende bal afgevlagd werd wegens buitenspel. De thuisploeg die op deze woendagavond slechts over 14 speelsters beschikte verloor dan centrale verdediger Els Glorieus met een achillespeesblessure. Alsof dat nog niet erg genoeg was kwam het korte tijd later ook op achterstand. De doelvrouw van Woluwe weerde een voorzet van Luna Vanhoudt af in de voeten van Gwen Duijsters. Zij legde de bal mooi terug op Sien Vandersanden en de Genkse captain trapte knap binnen (0-1, 27ste minuut). Woluwe kwam voorlopig niet verder dan stand houden en dat lukte ook toen Gwen Duijsters op aangeven van Sien Vandersanden nog eens op Zélie Lambet besloot. Halfweg stond het 0-1.

Sien Vandersanden lukte het enige doelpunt van de wedstrijd voor KRC Genk Ladies op bezoek bij FWS Woluwe! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

In het begin van de tweede helft was er een poging over doel van Janne Geers terwijl de thuisploeg zich in het eerste kwartier na de rust ook twee keer gevaarlijk toonde met pogingen van Céline Verdonck en Selina Gijsbrechts maar die gingen allebei over het Genkse doel. Een kopbal van Kenza Vrithof werd dan weer eenvoudig gepakt door Aukje van Seijst. Bijna halfweg de tweede helft leek Genk de score dan toch te gaan verdubbelen toen Janne Geers Gwen Duijsters diep stuurde maar de voor Anissa Giuga ingevallen Julia Ibes werd in haar poging nog gestuit waardoor de bal in hoekschop ging. Terwijl de schare fans van beide clubs langs de lijn voor flink wat animo zorgden bleef de 0-1 verder op het bord staan. Marie Bougard dwong Aukje van Seijst nog tot een tussenkomst terwijl aan de andere kant Janne Geers doelvrouw Zélie Lambert nog op de proef stelde. Bij de hoekschop die volgde genomen door Sien Vandersanden kopte de mee opgerukte Lorène Martin nog over doel.

Selina Gijsbrechts van FWS Woluwe probeert hier Jorien Voets (KRC Genk Ladies) op het verkeerde been te zetten. Het was uiteindelijk KRC Genk Ladies dat met de 3 punten naar huis mocht! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

KRC Genk won dus met 0-1 in het Fallonstadion van Sint-Lambrechts-Woluwe vooraleer het op zaterdag 13 november 2021 opnieuw in Brussel gaat voetballen en dan in het Lotto Park tegen titelverdediger RSC Anderlecht. FWS Woluwe eindigde de heenronde met 1 punt op 27. Nu zaterdag begint het aan de terugronde met een thuiswedstrijd tegen Sporting de Charleroi. Dat duel was vorig seizoen qua kijkcijfers een uitschieter en dus is het ook dit seizoen rechtstreeks te bekijken op Eleven Sports!

Luister naar Fleur Pauwels (KRC Genk Ladies) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Sien Vandersanden (KRC Genk Ladies) dankzij Vrouwenteam TV:

Bekijk de fotoreportage van Sevil Oktem rond FWS Woluwe – KRC Genk Ladies via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 
Share