Op woensdag 10 november 2021 stond in de groepen C en D van de UEFA Women’s Champions League de derde speeldag op het programma. Het was uitkijken naar Tine De Caigny die met Hoffenheim op FC Barcelona speelde en naar Janice Cayman die met Olympique Lyonnais Bayern München ontving!

Foto – (c) AVL

Tine De Caigny stond aan de aftrap met Hoffenheim in het Estadi Johan Cruyff van Sant Joan Despí waar onder de 2.068 toeschouwers ook enkele Belgische fans en ex-ploeggenoten aanwezig waren. Zij zagen hoe de titelverdediger al vroeg op voorsprong kwam na een kopbaldoelpunt van Jennifer Hermoso op vrije trap van Lieke Martens (1-0, 5de minuut). In de 19de minuut verdubbelde Alexia Putellas de voorsprong met een vrije trap in de winkelhaak (2-0) en nog voor de rust stond het 3-0 nadat doelvrouw Martina Tufeković van Hoffenheim een schot van Alexia Putellas door de benen liet glippen (33ste minuut). Tine De Caigny mocht bij Hoffenheim, dat niet één keer naar doel trapte en geen enkele hoekschop afdwong, in de 66ste minuut gaan rusten. Het werd uiteindelijk nog 4-0 nadat Marta Torrejon een voorzet van Alexia Putellas binnenkopte (74ste minuut). FC Barcelona heeft na 3 wedstrijden het maximum van 9 punten. Hoffenheim pakte voorlopig 3 punten.

Herbekijk de wedstrijd met dank aan DAZN:

In de andere wedstrijd in groep C nam Arsenal in Denemarken vlot afstand van HB Köge ondanks het feit dat het al in de 16de minuut een penalty van Nikita Parris gestopt zag door Kaylan Marckese! Voor het halfuur lukte Steph Catley de openingstreffer (0-1, 27ste minuut). In de tweede helft liep Arsenal verder uit via Nikita Parris (0-2, 62ste minuut) en een kopbal van Caitlin Foord (0-3, 68ste minuut) vooraleer  Maddie Pokorny een doelpunt lukte voor de thuisploeg (1-3, 71ste minuut). Het werd uiteindelijk nog 1-5 na goals an Anna Patten (1-4, 85ste minuut) en Jordan Nobbs (1-5, 89ste minuut). Arsenal is met 6 punten in de race voor het tweede ticket voor de kwartfinale. HB Koge pakte nog geen enkel punt.

Herbekijk dit duel met dank aan DAZN:

In groep D kwam Bayern München op voorsprong bij Olympique Lyonnais dankzij een owngoal van de Canadese Olympische kampioen Kadeisha Buchanan (0-1, 25ste minuut). Het was de Belgische recordinternational Janice Cayman die vijf minuten na de rust de gelijkmaker lukte toen ex-ploeggenote Saki Kumagai een halve volley van Delphine Cascarino niet helemaal kon afweren (1-1, 50ste minuut). Op hoekschop van Catarina Macário kopte Amandine Henry vier minuten voor het einde van de reguliere speeltijd het winnende doelpunt tegen de netten (2-1, 86ste minuut). Janice Cayman beleefde die fase van op de bank want ze werd na 77 minuten vervangen door Emelyne Laurent. Lyon staat aan de leiding met het maximum van de punten 9 op 9, Bayern München heeft voorlopig 4 op 9.

Het andere duel tussen het Portugese Benfica en het Zweedse Häcken verliep lange tijd gelijkopgaand. Benfica had pech toen Francisca Nazareth nog voor het uur de paal trof (55ste minuut) en nog meer toen de Zwitserse scheidsrechter Esther Staubli volgens vele waarnemers onterecht naar de strafschopstip wees voor een fout van Lúcia Alves op Stine Larsen. Elin Rubensson trapte de strafschop via de paal binnen en bezorgde de Zweedse kampioen op die manier een eerste doelpunt in de groepsfase van de UWCL en meteen ook een eerste driepunter. Benfica blijft in deze groep zo op de laatste plaats hangen met 1 punt op 9.