In de eerste klasse van het Belgische vrouwenvoetbal noteerden we op de 9de speeldag de eerste overwinning van het seizoen van RFC de Liège. Het team van coach Raphaël Quaranta haalde het thuis tegen VC Moldavo.

Een duel tussen Cécile Deltour van RFC de Liège en Bo Schepkens (VC Moldavo). Foto – (c) Laetitia Velzazquez / Pauline Barbier

De doelpunten op Rocourt vielen pas in de tweede helft. Tori Nicolaije opende in de 53ste minuut de score met een schot met rechts in de winkelhaak na een hoekschop die doorgekopt werd door Emilie Denoz. VC Moldavo kwam naar het einde van de wedstrijd toe echter langszij na een counter die via Merel Groenen werd afgerond (1-1, 81ste minuut). Drie minuten voor het einde van de reguliere speeltijd lukte Tori Nicolaije haar tweede van de namiddag toen ze een schot van Clémence Bartholomé in doel devieerde. Dat was meteen voldoende voor de eerste driepunter in deze competitie voor RFC de Liège (2-1, 87ste minuut). Nog onderaan behaalde ook VK Tiene Eva’s een derde punt na een gelijkspel op bezoek bij Ren. AEC Mons Ladies.

Tori Nikolaije lukte de twee goals voor RFC de Liège thuis tegen VC Moldavo! Foto – (c) Laetitia Velazquez / Pauline Barbier

KV Mechelen blijft ondertussen alleen aan de leiding na winst op bezoek bij Wuustwezel dat halfweg de tweede helft met tien verder moest na de uitsluiting van doelvrouw Jana Rameysen. KV Mechelen maakte nadien het half dozijn doelpunten vol. De eerste achtervolgers blijven de beloftenteams van KAA Gent Ladies en OHL Women! KSK Voorwaarts Zwevezele komt na de overwinning op bezoek bij het beloftenteam van RSC Anderlecht op gelijke hoogte met Kontich!

Eva Deparck en Charlien Ver Eecke, hier op een archiefbeeld. Ze scoorden allebei voor KSK Voorwaarts Zwevezele op bezoek bij het beloftenteam van RSC Anderlecht! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

***Dit waren alle doelpuntenmakers van de 9de speeldag in eerste klasse:

Wuustwezel – KV Mechelen 0-6 (rust: 0-1);

Doelpunten: 25′ Liesl Dupont 0-1, 65′ Chiara Wielockx 0-2, 79′ Matilde Drumont 0-3, 80′ Lize Peeters 0-4 owngoal, 84′ Fleur Verstappen 0-5, 89′ Matilde Drumont 0-6.

Rode kaart: 68′ Jana Rameysen (doelvrouw Wuustwezel);

RFC de Liège – VC Moldavo 2-1 (rust: 0-0);

Doelpunten: 53′ Tori Nicolaije 1-0, 81′ Merel Groenen 1-1, 87′ Tori Nicolaije 2-1;

Kontich – KRC Genk Ladies 3-4 (rust: 1-2);

Doelpunten: 4′ Charlotte Andries 0-1 owngoal, 13′ Tess Wils 0-2, 39′ Lucinda Michez 1-2 op strafschop, 46′ Lore Nuyens 2-2, 49′ Lotte Van Den Steen 2-3, 57′ Lore Nuyens 3-3, 86′ Noemie Gorga 3-4.

Ren. AEC Mons Ladies – VK Tienen Eva’s 2-2 (rust: 2-1);

Doelpunten: 8′ Femke Jonckers 0-1, 22′ Margot Cartage 1-1, 40′ Céline Cornez 2-1, 74′ Femke Jonckers 2-2;

ASE De Chastre – Standard B 1-4 (rust: 0-2);

Doelpunten : 21′ Charlotte Catinus 0-1, 37′ Marie Pierson 0-2, 55′ Stephanie Jubary 1-2, 67′ Eugenie Verstraelen 1-3, 80′ Charlotte Catinus 1-4.

RSC Anderlecht B – KSK Voorwaarts Zwevezele 2-3 (rust: 1-2);

Doelpunten: 7′ Mam Beny Bangoura 1-0, 31′ Eva Deparck 1-1, 42′ Charlien Ver Eecke 1-2, 53′ Machteld Vandenbroucke 1-3, 56′ Dounia F’Touh 2-3.

Zondag 7 november 2021:

OHL Women B – KAA Gent Ladies B 3-2 (rust: 2-0);

Doelpunten: 13′ Karlijn Helsen 1-0, 29′ Karlijn Helsen 2-0, 47′ Janne Huysmans 3-0, 50′ Fran Meersman 3-1, 52′ Katho Ceulemans 3-2.