Op zaterdag 13 november 2021 mocht Fémina White Star Woluwe net als vorig seizoen Sporting de Charleroi in de reguliere competitie ontvangen voor de de camera’s van Eleven Sports. Het team dat in de heenronde slechts een puntje haalde in de thuiswedstrijd tegen KAA Gent Ladies wou tegen de vrouwelijke Zebra’s absoluut een positief resultaat neerzetten en dat lukte!

Kenza Vrithof lukte maar liefst 3 goals voor FWS Woluwe thuis tegen Sporting de Charleroi! Foto – (c) Sportpix.be / Kristof De Moor

Aan gedrevenheid en wil om te winnen was er bij FWS Woluwe dit seizoen nooit een gebrek maar het zat hen niet altijd mee en ook de afwerking liet het vaak afweten.Thuis tegen Sporting de Charleroi was het dit keer een ander verhaal. Eric Bott, de schepen van Sport, mocht de symbolische aftrap geven terwijl Kenza Vrithof de wedstrijd op deze natte zaterdagnamiddag echt op gang bracht. De spits van de thuisploeg zou een belangrijke rol spelen in dit duel want het was zij die op aangeven van Lotte Michiels even over het halfuur in de zestien neerging na een fout van vrouwelijke Zebra Manyima Stevelmans. Kenza ging zelf achter de bal staan en trapte de strafschop rechts van Joséphine Delvaux, terug in doel na het uitvallen van Ambre Collet tijdens de midweekwedstrijd op dinsdagavond op bezoek bij Standard (1-0, 33ste minuut). Na 843 minuten in de Women’s Scooore Super League stond het team van coach Tiziano Rutilo voor het eerst op voorsprong en met dat kleine verschil gingen ze ook rusten.

Perrine Balant krijgt felicitaties van Stéphanie Pirotte na haar gelijkmaker op bezoek bij FWS Woluwe! Foto – (c) Sportpix.be / Kristof De Moor

In het begin van de tweede helft kregen de bezoekers een reuzekans op de gelijkmaker maar Alysson Duterne kon niet bij de voorzet van de al na een halfuur ingevallen Catarina Leleu. Het was slechts uitstel want halfweg de tweede helft was het wel raak. Kristina Erman bediende met een diepe bal Perrine Balant die succesvol afwerkte (1-1, 63ste minuut). Maar de gelijke stand zou niet lang op het scorebord staan. Céline Verdonck verstuurde een bal richting Lies Bongaerts die het duel aanging met Joséphine Delvaux waarna Kenza Vrithof de bal met links in het lege doel mocht trappen (2-1, 68ste minuut). De vrouwelijke Zebra’s eindigden de wedstrijd nog met tien nadat de bij de rust ingevallen Clotilde Codden in korte tijd tegen twee gele kaarten opliep (86ste minuut). Woluwe zou nog een derde keer scoren. Doelvrouw Zélie Lambert trapte uit, Céline Verdonck kopte door en Kenza Vrithof lukte met een lob over de doelvrouw van de vrouwelijke Zebra’s haar derde goal van de namiddag (3-1, 90ste + 1′ minuut). De eerste overwinning van het seizoen voor FWS Woluwe en meteen ook voor coach Tiziano Rutilo na 18 wedstrijden als coach in de Super League. Dat die kwam er tegen zijn ex-team Sporting de Charleroi (waar hij vorig seizoen een 1 op 24 haalde) deed hem bijzonder deugd. Het wordt wellicht ook een afscheid langs de grote poort want hij heeft blijkbaar al enige tijd zijn ontslag aangeboden bij de club uit het Fallonstadion.

Tiziano Rutilo won zijn eerste competitiewedstrijd van het seizoen en in de Women’s Scooore Super League! Foto – (c) Sportpix.be / Kristof De Moor

Bekijk de fotoreportage van Kristof De Moor rond FWS Woluwe – Sporting de Charleroi via:

PS: Later op de namiddag speelden Standard en Club YLA 2-2-gelijk, won RSC Anderlecht thuis tegen KRC Genk Ladies 6-1 en ging SC Eendracht Aalst Ladies met 1-3 winnen op bezoek bij SV Zulte Waregem. ‘s Avonds wonnen de Rode Duivels in Brussel onder leiding van bondscoach Roberto Martinez in het Koning Boudewijnstadion met 3-1 tegen Estland. Daardoor zijn ze met 19 punten uit 7 duels al zeker van de winst in groep E en de kwalificatie voor het WK 2022 in Qatar. Nog meegeven dat de doelpunten kwamen van Christian Benteke (1-0, 11de minuut), Yannick Carrasco (2-0, 53ste minuut), Erik Sorga (2-1, 70ste minuut) en Thorgan Hazard (3-1, 74ste minuut). Op dinsdag 16 november 2021 speelt België in Cardiff de laatste WK-kwalificatiewedstrijd richting Qatar op bezoek bij Wales!