Share

Op donderdag 18 november 2021 stond in de groepen A en B van de UEFA Women’s Champions League de vierde speeldag in de groepsfase op het programma. Juventus zorgde voor de tweede week op rij voor een uitschieter tegen het Duitse VfL Wolfsburg terwijl Paris Saint-Germain zich in en tegen Real Madrid verzekerde van een ticket voor de kwartfinales!

Blijkbaar heeft het feit dat de finale van de UEFA Women’s Champions League dit seizoen in hun stadion wordt gespeeld Juventus toch wat extra vleugels gegeven want na het onverhoopte gelijkspel vorige week thuis tegen VfL Wolfsburg deed de Italiaanse landskampioen in het vrouwenvoetbal donderdagavond nog beter. Het won nu zelfs op bezoek bij VfL Wolfsburg met 0-2 en dit na een owngoal in het begin van de tweede helft van Kathrin-Julia Hendrich na een voorzet van Cristiana Girelli (0-1, 53ste minuut) en een tweede goal in de toegevoegde tijd na mooi samenspel tussen Andrea Staskova en Barbara Bonansea met uiteindelijk de perfecte afwerking van de Tsjechische (0-2, 90ste + 3′ minuut). Juventus springt dankzij die overwinning over VfL Wolfsburg naar de tweede plaats met nu 7 punten uit 4 duels terwijl VfL Wolfsburg op 5 punten blijft hangen.

U kan deze wedstrijd herbekijken dankzij DAZN:

In het andere duel in groep A won Chelsea met klein verschil thuis tegen Servette Genève dankzij een doelpunt van de Australische Samantha Kerr halfweg de tweede helft (1-0, 67ste minuut). Het Zwitserse team eindigde het duel nog met tien na de tweede gele kaart voor Amandine Soulard (83ste minuut). Chelsea is met 10 punten uit 4 duels goed op weg naar de kwartfinales. Servette Genève staat na 4 duels nog altijd zonder punten in deze groepsfase en het is ook al uitgeschakeld nog voor het de laatste twee duels in deze Europese campagne (thuis tegen VfL Wolfsburg en op Juventus) speelt.

U kan deze wedstrijd herbekijken dankzij DAZN:

In groep B herpakte PSG zich na de zware opdoffer (6-1-verlies) in de competitie op bezoek bij Olympique Lyonnais. Het team van coach Didier Ollé-Nicolle won na de heenwedstrijd nu ook de terugwedstrijd tegen het vrouwenteam van Real Madrid en dit dankzij doelpunten van Marie-Antoinette Katoto die een vrije trap van Ramona Bachmann in doel devieerde (0-1, 33ste minuut) en een goal na een mooie actie van linksachter Sakina Karchaoui (0-2, 70ste minuut). Paris SG is na FC Barcelona de tweede ploeg die zeker is van deelname aan de kwartfinales volgend jaar. Het pakte voorlopig 12 punten, het scoorde 13 keer en het moest als enig team in deze competitie nog geen enkel doelpunt toestaan! Real Madrid blijft tweede in groep B met 6 op 12!

U kan deze wedstrijd herbekijken dankzij DAZN:

In het andere duel in groep B greep het Oekraïense Kharkiv een laatste kans op eventuele kwalificatie door met 0-2 te winnen op bezoek bij Breidablik in Ijsland waar de Belgische Alexandra Sorée aan de aftrap stond. Kort voor de rust zorgde Yuliia Shevchuk op aangevan van Olha Ovdiychuk voor het openingsdoelpunt (0-1, 42ste minuut). Iets meer dan een kwartier voor tijd was het Olha Ovdiychuk zelf die de score verdubbelde met een lob nadat Kristn Dis Arnadottir te kort terugspeelde op haar doelvrouw (0-2, 74ste minuut). WFC Kharkiv heeft nu 4 op 12, Breidablik is vierde en laatste en het kon net als Servette Genève in groep A nog altijd niet scoren in deze competitie!

U kan deze wedstrijd herbekijken dankzij DAZN:

De vijfde speeldag in de groepsfase van de UEFA Women’s Champions League wordt gespeeld op woensdag 8 en donderdag 9 december 2021! Op woensdag 15 en donderdag 16 december 2021 staan de slotwedstrijden in de groepsfase op het programma!

Voor alle updates kan U hieronder terecht:

UEFA.com – UWCL 2021-22

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

 

Share