Share

Voor de WK-kwalificatieduels thuis tegen Kosovo en op bezoek bij Noorwegen had bondscoach Ives Serneels met het niet selecteren van Justien Odeurs, de doelvrouw van titelverdediger RSC Anderlecht, voor een verrassing gezorgd. We zijn nog geen maand verder en het Limburgse sluitstuk zit opnieuw in de selectie voor de thuiswedstrijden tegen Armenië en Polen op weg naar het WK 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland.

Niet alleen Justien Odeurs zit terug in de 23-koppige selectie dat is ook het geval voor Laura De Neve, de profvoetbalster van het jaar die pas heel recent haar eerste competitiewedstrijden in de Women’s Scooore Super League van dit seizoen speelde. Charlotte Tison viel af en ook Sari Kees en Jill Janssens van herfstkampioen OHL Women zijn er dit keer niet bij. Zij zaten vorige maand wel in de selectie van 25.

België ontvangt op donderdag 25 november 2021 in het King Power Stadion in Leuven Armenië, de enige ploeg in groep F die nog geen punt haalde en nog geen doelpunt lukte. Vijf dagen later op dinsdag 30 november 2021 volgt dan een cruciaal duel in deze campagne thuis tegen Polen, dat nog niet verloor in deze WK-kwalificatiecampagne.

Tickets voor die WK-kwalificatieduels zijn verkrijgbaar via deze link:

RBFA – Tickets Belgian Red Flames

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share