Share

Op vrijdagavond 19 november 2021 heeft Mamelodi Sundowns Ladies FC uit Zuid-Afrika in het Egyptische Caïro de allereerste editie van de Afrikaanse CAF Women’s Champions League op haar naam geschreven na een 2-0-overwinning tegen Hasaacas Ladies FC uit Ghana.

Mamelodi Sundowns Ladies FC uit Zuid-Afrika veroverde de trofee dankzij doelpunten even over het halfuur van Chuene Precious Morifi op aangeven van Andisiwe Mgcoyi na een mooie collectieve aanval (0-1, 33ste minuut). In de tweede helft was het Andisiwe Mgcoyi zelf die in de rug van de verdediging achter een bal aanging en die perfect in doel trapte (0-2, 64ste minuut). Het team uit Ghana kwam het dichtst bij een doelpunt in het laatste kwartier toen Pepertual Agyekum een vrije trap door doelvrouw Andile Dlamini gered zag worden! Zo bleef het team uit Zuid-Afrika ook in de vijfde wedstrijd in deze eindronde zonder tegendoelpunt! Mamelodi Sundowns Ladies FC beëindigde de wedstrijd uiteindelijk wel slechts met tien nadat Gina Mogolola na een tackle op Faustina Nyame Aidoo nog uit het veld gestuurd werd en dit op aangeven van de VAR!

Bekijk de goals uit de finale dankzij Our African Football / FIFA / CAF:

Nog meegeven dat ASFAR FC uit Marokko op de derde plaats eindigde na 3-1-winst in de kleine finale tegen Malabo Kings uit Equatoriaal Guinea! In dat duel werden de doelpunten gescoord door Fatima Tagnaout (1-0, 10de minuut), Caro Carioca (1-1, 50ste minuut) en een dubbel van Ghizlane Chebbak (2-1, 61ste en 3-1, 90ste + 2′ minuut).

U kan de finale van de Afrikaanse Women’s Champions League herbekijken via het videokanaal van CAFonline:

Videokanaal CAFonline

Lees nog meer over het tornooi via:

Website CAFonline.com

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

 

 

Share