Share

Na het verlies op bezoek bij FWS Woluwe afgelopen zaterdag 13 november 2021 ontving Sporting de Charleroi op vrijdagavond 19 november 2021 in Marcinelle de titelverdediger RSC Anderlecht. In de heenwedstrijd verloren de vrouwelijke Zebra’s in het Lotto Park met 7-0. De vraag was wat het nu zou worden.

Aster Janssen en Britt Vanhamel (met neusmasker) gaan voor de bal tijdens Sporting de Charleroi – RSC Anderlecht! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Aline Zeler wou geen nieuwe afgang voor de vrouwelijke Zebra’s en daarom besliste ze om deze wedstrijd vanuit een goed georganiseerd defensief blok met vijf verdedigers, vier middenvelders en één spits (Aster Janssen) te starten. Dat had een helft succes want vrouwelijk paars-wit kwam voor de rust niet tot scoren. Alleen Tessa Wullaert trof de paal. In het begin van de tweede helft ging de nul dan toch van het scorebord. Tessa Wullaert gaf voor vanop rechts en Michelle Colson was mee opgerukt om het openingsdoelpunt binnen te koppen (0-1, 52ste minuut). Het was lang wachten op een tweede goal van de titelverdediger. Sakina Ourzaoui Diki ging door op links en gaf de bal voor. Joséphine Delvaux kon de bal niet klemmen en Amber Maximus, vorige week thuis tegen KRC Genk Ladies bij haar invalbeurt al na enkele seconden succesvol, kon ook nu bij haar invalbeurt voor Noémie Gelders scoren (0-2, 89ste minuut). RSC Anderlecht pakte zo de 3 punten en is met 27 op 33 voorlopig even en voor het eerst dit seizoen alleen leider want OHL Women (25 op 30) speelt pas op zaterdagnamiddag 20 november 2021 om 16 uur op bezoek bij SC Eendracht Aalst Ladies. Sporting de Charleroi blijft onderaan bengelen met 6 op 33 en gaat op de volgende speeldag op zaterdag 11 december 2021 op bezoek bij SV Zulte Waregem!

Bekijk de samenvatting met dank aan Christophe Evrard en RSCA TV:

Bekijk de fotoreportage van Stijn Audooren rond dit duel via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

PS: In het andere duel op vrijdagavond won Standard op bezoek bij KAA Gent Ladies met 0-2 dankzij late doelpunten van Yuna Appermont (0-1, 85ste minuut) en Aster Janssens (0-2, 90ste + 1′ minuut).

Share