Een voetbalseizoen begint normaal gezien met de wedstrijd om de Super Cup. In het Belgische vrouwenvoetbal lukte dat ook dit seizoen niet want de tweevoudige bekerhouder Lierse heeft geen team meer in de Super League. Dus was het uitkijken naar het duel tussen landskampioen Club Brugge en bekerwinnaar Standard.

Het was uiteindelijk de landskampioen die het onder leiding van Michel Preud’homme haalde ondanks een achterstand bij de rust gecombineerd met een numerieke minderheid. Ivan Santini kopte de bezoekers immers eerst na een hoekschop op voorsprong (0-1, 39ste minuut) en twee minuten later kreeg Hans Vanaken een rode kaart voor een zware overtreding op Farouk Miya (41ste minuut).

Na de pauze zorgde eerst José Izquierdo voor de gelijkmaker (1-1, 51ste minuut) vooraleer Ruud Vormer met een fantastisch schot met rechts in de winkelhaak voorbij Jean-François Gillet blauw-zwart de 14de Supercup uit de geschiedenis bezorgde (2-1, 62ste minuut).

Club Brugge begint aan de verdediging van de landstitel op vrijdag 29 juli 2016 met op de 1ste speeldag een bezoek aan KV Mechelen. De aftrap is om 20u30. Standard begint de competitie met een uitwedstrijd op Westerlo op zondag 31 juli 2016 met aftrap om 14u30.

Terwijl de mannen van Standard verloren in Brugge gingen ook de vrouwelijke Rouches eerder op de dag onderuit in hun eerste oefenduel met het oog op het nieuwe seizoen. Standard verloor op bezoek bij FF USV Jena, waar Justien Odeurs nog niet in het doel stond, met 2-0. Voor 350 toeschouwers waren de doelpuntenmakers Julia Arnold (1-0, 25ste minuut) en Ivana Rudelic (2-0, 48ste minuut).