Europees kampioen Duitsland en de organisator van het WK 2019 Frankrijk hebben in hun laatste wedstrijd voor eigen publiek op weg naar de Olympische Spelen gewonnen.

Terwijl Duitsland op vrijdag 22 juli 2016 in Paderborn met dubbele cijfers uitpakte tegen Ghana hield Frankrijk het voor een vol huis in Auxerre tegen Canada eerder berscheiden.

Het enige doelpunt van het duel in het uitverkochte Stade de l’Abbé-Deschamps werd gescoord uit vrije trap door Camille Abily (36ste minuut). Het was een pareltje waartegen doelvrouw Stephanie Labbé van Canada kansloos was (1-0).

Bekijk de hoogtepunten van Frankrijk – Canada met dank aan FFF TV:

De 6.243 toeschouwers in Paderborn zagen tijdens Duitsland – Ghana een doelpuntenfestival. Duitsland won met maar liefst 11-0 nadat het bij de rust al 9-0 stond. Anja Mittag scoorde al in de 1ste minuut het openingsdoelpunt en ze zou uiteindelijk voor de rust nog drie keer scoren (31ste, 39ste en 42ste minuut). Ook Dzsenifer Marozsan (6de en 90ste + 1′ minuut), Alexandra Popp (13de minuut), Saskia Bartusiak (29ste minuut), Sara Däbritz (30ste minuut) en Mandy Islacker (66ste minuut) troffen raak. Cynthia Abobea van Ghana hielp ook nog een beetje met een ongewilde kopbal in eigen doel (26ste minuut).

Nog melden dat voor aanvang van dit oefenduel Nadine Kessler, FIFA Women Player of the Year in 2014, vanwege haar mooie carrière die ze vanwege knieproblemen te vroeg moest afsluiten in de bloemetjes werd gezet!