Op de 12de speeldag in de eerste klasse werd het beloftenteam van KAA Gent Ladies voor het eerst leider terwijl ASE De Chastre eindelijk de eerste competitieoverwinning van het seizoen beet heeft en dat op bezoek bij VK Tienen Eva’s!

ASE De Chastre had al twee punten veroverd en het plaatste zich ook al voor de kwartfinael van de Beker van België maar in de competitie in eerste klasse veroverde het pas op zaterdag 27 november 2021 voor de eerste keer drie punten! In de degradatietopper op bezoek bij VK Tienen Eva’s kwam het in het begin van de wedstrjid wel nog op achterstand door doelpunten van Margaux Eymael (1-0) en Maren Sempels (2-0) maar via Morgane Moreaux maakten de bezoekers op het halfuur de aansluitingstreffer (2-1). Onmiddellijk na de rust lukte Daphné Wertbrouck de gelijkmaker (2-2) waarna Elena Parise (2-3) en Camille Dinjart (2-4) in het slotkwartier voor de eerste overwinning van het seizoen zorgden! De thuisploeg eindigde het duel met tien na een tweede gele kaart voor Femke Jonckers in de 81ste minuut!

Het beloftenteam van KAA Gent Ladies profiteerde dan weer van de vrije dag van KV Mechelen om leider te worden. Het heeft nu 30 punten uit 12 duels. KV Mechelen volgt op de tweede plaats met 28 op 30. Het beloftenteam van OH Leuven is derde met 26 punten uit 10 duels na het omdraaien van een 3-1-achterstand bij de rust in een 3-4-overwinning op bezoek bij KSK Voorwaarts Zwevezele. Tenslotte nog meegeven dat het Luikse derby tussen het beloftenteam van Standard en RFC de Liège( waarvan hieronder ook beelden te zien zijn) eindigde op 1-0 na een strafschopdoelpunt kort voor de rust van jeugdinternational Nadège François!

Een winfie van het beloftenteam van Standard na de winst in de derby tegen RFC de Liège! Foto – (c) Standard Fémina

***Dit waren alle doelpuntenmakers op de 12de speeldag:

KSK Voorwaarts Zwevezele – OHL Women B 3-4 (rust: 3-1);

Doelpunten: 6′ Machteld Vandenbroucke 1-0, 18′ Lola Wajnblum 1-1, 35′ Elle Decorte 2-1, 40′ Silke Choteau 3-1, 65′ Charlotte Cranshoff 3-2, 85′ Saar Janssen 3-3, 89′ Lola Wajnblum 3-4,

VC Moldavo – Ren. AEC Mons Ladies op 08/12/2021 om 20u30

VK Tienen Eva’s – ASE De Chastrel 2-4 (rust: 2-1);

Doelpunten: 10′ Margaux Eymael 1-0, 15′ Maren Sempels 2-0, 30′ Morgane Moreaux 2-1, 46′ Daphné Wertbrouck 2-2, 78′ Elena Parise 2-3, 82′ Camille Dinjart 2-4.

Rode kaart: 81′ Femke Jonckers (VK Tienen Eva’s) (na 2de gele kaart);

KRC Genk Ladies B – Wuustwezel 1-3 (rust: 1-2);

Doelpunten: 8′ Margot Dethier 0-1, 11′ Tess Wils 1-1, 16′ Tinne Van Den Bergh 1-2, 90′ Gitte Vanwesenbeeck 1-3.

KAA Gent Ladies B – FW Diksmuide Merkem 6-1 (rust: 0-1);

Doelpunten: 33′ Kimberly Ramandt 0-1, 53′ Lisa Bruneel 1-1, 56′ Vanessa Susanna 2-1, 70′ Vanessa Susanna 3-1, 80′ Vanessa Susanna 4-1, 81′ Vanessa Susanna 5-1, 88′ Gaëlle Nierynck 6-1.

Bekijk de samenvatting van dit duel met dank aan Siebe Cambier:

Standard B – RFC de Liège 1-0 (rust: 1-0);

Doelpunt: 39′ Nadège Franiçois 1-0 op strafschop.

Voor een beeldverslag rond deze Luikse derby ga naar:

RTC.be

RSC Anderlecht B – Kontich 3-3 (rust: 2-2);

Doelpunten: 1′ Lore Nuyens 0-1, 14′ Amber Maximus 1-1, 28′ Marie Van Caesbroeck 2-1, 33′ Lucinda Michez 2-2, 58′ Amber Maximus 3-2, 70′ Jelien De Laet 3-3.