Share

Op vrijdagavond 3 december 2021 maakte KAA Gent Ladies op haar website bekend dat het op zoek moet naar een nieuwe hoofdtrainer voor volgend seizoen. De huidige hoofdtrainer Dave Mattheus heeft immers beslist om na 8 seizoenen te vertrekken bij de vrouwelijke Buffalo’s!

Dave Mattheus blij met de winst van KAA Gent Ladies in de allereerste wedstrijd in de Ghelamco Arena tegen Club YLA! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Dave Mattheus schreef:

“Ik verlaat de club aan het einde van dit seizoen, na 8 zeer mooie jaren. Ik voel het aan als het einde van een cyclus en ik heb besloten dat het tijd is voor mezelf om nieuwe doelstellingen en ambities na te jagen, binnen het professioneel voetbal. Waar ik aan terugdenk en wat mij altijd zal bijblijven, zijn de geweldige sportieve uitschieters die ik met deze familieclub mocht beleven. Ik denk daarbij aan de eerste prijzen in de clubgeschiedenis: de winst in de Beker van België van 2017 en 2019. Daarnaast 2 titels met het Beloftenteam en een vice titel met het Eerste Elftal.

Ik heb bij KAA GENT Ladies de kans gekregen om de stap naar het hoogste niveau te zetten als hoofdcoach, en ik draag de club dan ook een warm hart toe. Ik wil alle speelsters, het Bestuur, de huidige staff evenals alle personen die mij in dit verhaal ondersteund hebben in de afgelopen jaren, bedanken. Wat mij betreft is het zeker geen vaarwel, maar mogelijks een tot ziens.”

Er kwam ook een dankwoord van Dominique Reyns, directeur Vrouwenvoetbal bij de KAA Gent Ladies.

Dat dankwoord van de voorzitster kan U bekijken via

Website KAA Gent Ladies

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

 

Share