Terwijl er in België bekervoetbal op het programma stond bij de vrouwen werd in de Italiaanse Serie A Femminile een topwedstrijd gespeeld. US Sassuolo, het team van de Belgian Red Flames Diede Lemey en Davina Philtjens, ontving op zaterdag 4 december 2021 titelverdediger en viervoudig Italiaans landskampioen Juventus.

Cristiana Girelli is sneller dan de verdedigers van Sassuolo en kan de hoekschop van Lisa Boattin binnenkoppen. Diede Lemey is kansloos! Foto – (c) Juventus

Davina Philtjens, die zopas haar 100ste interland mocht vieren bij de Belgian Red Flames, ontbrak vanwege schorsing bij de club die na 9 speeldagen op de 2de plaats stond op 3 punten van de leider. Diede Lemey, de vaste doelvrouw bij het team van trainer Gianpiero Piovani kwam wel in actie. Zij kon in een spannende wedstrijd evenwel niet verhinderen dat Cristiana Girelli, die na 21 minuten in de eerste helft al de paal had getroffen met rechts, vervolgens twee keer knap met het hoofd kon scoren. Dat gebeurde kort voor het uur na een voorzet vanop links van Amanda Nilden (0-1, 58ste minuut). Tien minuten later was ze aan de eerste paal twee verdedigers van Sassuolo te snel af bij een hoekschop van Lisa Boattin om de score te verdubbelen (0-2, 68ste minuut). Zo behield Juventus, dat op woensdag 8 december 2021 in de UEFA Women’s Champions League op bezoek gaat bij Chelsea, onder leiding van coach Joe Montemurro het maximum van de punten: 30 op 30!