Op donderdag 9 december 2021 stond in de groepen C en D van de UEFA Women’s Champions League de vijfde speeldag in de groepsfase op het programma. Het was uitkijken naar het duel in groep C tussen Arsenal en FC Barcelona dat voor de gelegenheid in het Emirates Stadium, de thuishaven van de mannelijke Gunners, werd gespeeld. Titelverdediger FC Barcelona

FC Barcelona is de titelverdediger en de favoriet om deze competitie opnieuw te winnen. In het Emirates Stadium werd al snel duidelijk waarom. Het team van captain Alexia Putellas, die eind november 2021 verkozen werd tot derde Women’s Ballon d’Or ooit, zorgde voor 12.232 toeschouwers voor een demonstratie waartegen weinig in te brengen viel. Aitana Bonmati zorgde voor het openingsdoelpunt na 22 minuten (0-1), Jennifer Hermoso verdubbelde de voorsprong op aangeven van Fridolina Rolfö (0-2, 28ste minuut). In de toegevoegde tijd haalde de Zweedse Fridolina Rolfö dan zelf uit voor de 0-3 (45ste + 2′ minuut). Na de rust probeerde Arsenal wel gelijke tred te houden en voor eigen publiek toch een eerreddende goal te maken. Beth Mead kwam er negen minuten voor het einde van de wedstrijd het dichtste bij maar vond alleen op weg naar doel nog de voet van Sandra Panos op haar weg. Toen stond het echter al 0-4 nadat Jennifer Hermoso een voorzet van de Noorse Caroline Graham Hansen over de lijn had getikt (75ste minuut).

U kan deze wedstrijd herbekijken dankzij DAZN:

Tine De Caigny won eerder op de avond met Hoffenheim op bezoek bij het Deense Köge. Hoffenheim kwam wel op achterstand na een vroege goal van Kyra Carusa (1-0, 9de minuut) maar via twee succesvol omgezette strafschoppen van de Oostenrijkse international Nicky Billa (1-1, 27ste en 1-2, 38ste minuut). FC Barcelona is met 15 op 15 zeker van een plaats in de kwartfinales. Arsenal volgt op 6 punten, Hoffenheim op 9 en Köge heeft geen enkel punt. Hoffenheim kan zich eventueel nog plaatsen voor de kwartfinales mits het op de laatste speeldag thuis met vijf doelpunten verschil wint tegen Arsenal!

In groep D hadden Belgisch recordinternational Janice Cayman, die de volledige wedstrijd speelde, en Olympique Lyonnais weinig moeite op de Futebol Campus van Seixal om afstand te nemen van Benfica. Al na 40 seconden wedstrijd stonden de bezoekers 0-1 voor na een kopbalgoal van Ada Hegerberg (1ste minuut). Wendie Renard zorgde nog voor het halfuur voor een verdubbeling van de score ook al met het hoofd (0-2, 27ste minuut) en Griedge M’Bock Bathy zette van dichtbij in twee tijden de derde treffer van Lyon op het bord (40ste minuut) en in de toegevoegde tijd kopte Ada Hegerberg de 0-4 binnen (45ste + 3′ minuut). Kort na de rust zette de Deense spits Signe Bruun de eindstand op het bord (0-5, 52ste minuut). Door de winst was Olympique Lyonnais met 12 punten uit 5 duels zeker van de kwalificatie voor de kwartfinales. Benfica staat voorlopig derde met 4 punten uit 5 wedstrijden.

In de vooravond won Bayern München met 1-5 op bezoek bij het Zweedse Häcken BK. Stina Blackstenius bracht de thuisploeg wel eerst op voorsprong (1-0, 36ste minuut) maar nog voor de rust hadden de bezoekers de situatie al omgedraaid dankzij goals van Viviane Asseyi (1-1, 39ste minuut) en Jovana Damnjanovic (1-2, 45ste minuut). Na de rust scoorde de Servische Jovana Damnjanovic haar tweede goal van de dag (1-3, 55ste minuut). Linda Dallmann (1-4, 73ste minuut) en Lineth Beerensteyn (1-5, 87ste minuut) zorgden voor de ruime eindcijfers! Bayern München had door de winst met 10 punten uit 5 duels al een grote stap gezet richting de kwartfinales en daar kreeg de Duitse landskampioen zekerheid over na het duel tussen Benfica en Lyon. Häcken BK is voorlopig 4de in de groep met 3 punten op 15.

Op woensdag 15 december 2021 en donderdag 16 december 2021 staat de zesde en laatste speeldag in de groepsfase van de UEFA Women’s Champions League op het programma. Vijf teams zijn al zeker van de kwartfinales: FC Barcelona, PSG, Real Madrid, Lyon en Bayern München. Vijf teams strijden nog voor de laatste 3 tickets. Gouden Schoen Tine De Caigny met Hoffenheim thuis tegen Arsenal is een rechtstreeks duel met een plaats in de kwartfinale als inzet. Ook VfL Wolfsburg – Chelsea is dat terwijl ook Juventus – Servette Genève nog belangrijk is. In de andere duels kunnen enkel nog punten en eer behaald worden.