Op woensdag 8 december 2021 stond in de groepen A en B van de UEFA Women’s Champions League de vijfde speeldag in de groepsfase op het programma. Het was uitkijken naar groep A waar Chelsea, dat afgelopen zondag nog de Engelse FA Women’s Cup veroverde op Wembley tegen Arsenal, nu op Kingsmeadow Juventus uit Italië ontving.

Juventus deed er best aan een punt te halen in Londen en ondanks de vele kansen voor de thuisploeg lukte dat na een scoreloos gelijkspel op bezoek bij Chelsea (0-0) waardoor het nu mits winst thuis tegen Servette Genève op de laatste speeldag van de groepsfase voor het eerst met het vrouwenteam kan doorstoten naar de kwartfinales in de UEFA Women’s Champions League.

U kan deze wedstrijd herbekijken dankzij DAZN:

In de andere wedstrijd won VfL Wolfsburg met 0-3 op bezoek bij Servette Genève. De doelpunten werden gescoord door Inês Pereira in eigen doel (0-1, 21ste minuut), de Nederlandse Jill Roord (0-2, 84ste minuut) en Tabea Wassmuth (0-3, 90ste + 3′ minuut). Met 11 punten uit 5 duels is Chelsea zeker van de kwartfinales. Juventus heeft net als VfL Wolfsburg 8 punten maar het won het onderlinge duel en is dus tweede. Servette Genève is 4de en laatste zonder punten en het scoorde ook nog niet. VfL Wolfsburg kan zich eventueel ook nog plaatsen voor de kwartfinales maar dan moet het op de slotdag wel allereerst zelf thuis winnen tegen Chelsea!

In groep B won PSG met ruime cijfers 0-6 op bezoek bij WFC Kharkiv in Oekraïne.

Bij de rust stonden de bezoekers al 0-5 voor dankzij goals van Jordyn Huitema met het hoofd (15de minuut), Ramona Bachmann met de linkervoet (21ste minuut), Sandy Baltimore na een schot met rechts (37ste minuut), opnieuw Ramona Bachmann nu met het hoofd (40ste minuut) en de jonge belofte Laurina Fazer na een schot met rechts vanop 35 meter (44ste minuut). De Zweedse Amanda Ilestedt kopte kort na de rust de 0-6-eindcijfers op het bord (54ste minuut). PSG eindigde de wedstrijd met tien na een dubbele gele kaart en dus rood voor Estelle Cascarino (68ste en 80ste minuut).

Ook Real Madrid won uit en dat op bezoek bij Breidablik in Ijsland 0-3. Kosovare Asllani lukte voor de rust een dubbel met ook een goal vanop de stip (0-1, 10de minuut en 0-2, 40ste minuut op strafschop). Claudia Zornoza zette in de sneeuw in Ijsland de eindcijfers op het bord (0-3, 82ste minuut). PSG is al groepswinnaar en heeft 15 punten uit 5 duels. Real Madrid heeft 9 punten uit 5 wedstrijden, Kharkiv is derde met 4 punten, Breidablik sluit de rij met 1 punt.

Op donderdag 9 december 2021 staat de vijfde speeldag in de groepen C en D op het programma. Dan komen Gouden Schoen Tine De Caigny (met Hoffenheim op bezoek bij Köge) en Belgisch recordinternational Janice Cayman (met Olympique Lyonnais op bezoek bij Benfica) in actie. Titelverdediger FC Barcelona speelt in het Emirates Stadium tegen Arsenal!