Share

Na de WK-kwalificatieinterlands van de Belgian Red Flames en de kwartfinales van de Beker van België was het op vrijdag 10 december 2021 eindelijk opnieuw tijd voor de Women’s Scooore Super League. Vrouwelijk paars-wit mocht voor het eerst dit seizoen in Tubeke spelen en daar ontving het Club YLA, het team waartegen het in het begin van de competitie verloor!

Tessa Wullaert, de topschutster in de Women’s Scooore Super League, probeert hier Saar Verdonck (Club YLA) af te houden op een besneeuwd veld in Tubeke! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Verre van ideale omstandigheden op het Proximus Basecamp toen beide teams het witte veld betraden want het sneeuwde. Maar eenmaal de wedstrijd op gang ging alle aandacht naar wat er op het veld gebeurde. Michelle Colson liet zich al vroeg opmerken met een kopbal tegen de paal en iets over het kwartier was ze bij een hoekschop van Tessa Wullaert vanop de linkerkant sneller op de bal dan Marie Minnaert en knikte ze het openingsdoelpunt tegen de netten (1-0, 17de minuut). Op aangeven van Stefania Vatafu kopte ook Noémie Gelders dan tegen de paal vooraleer ze bij een volgende fase in de zestien foutief onderuit gehaald werd door Frieke Temmerman (23ste minuut). De strafschop die volgde werd feilloos omgezet door Tessa Wullaert. Met rechts nam ze de Brugse doelvrouw Femke Schamp tegenvoets (2-0, 24ste minuut). Het was met die dubbele voorsprong dat vrouwelijk paars-wit in Tubeke ging rusten!

Charlotte Tison lukte zopas het derde doelpunt voor vrouwelijk paars-wit dat opnieuw helemaal in de titelrace zit! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Ook in de tweede helft domineerde RSC Anderlecht. Zowel Tessa Wullaert met een vrije trap als Noémie Gelders dwongen Femke Schamp opnieuw tot actie en de Brugse goallie had pech toen ze kort voor het uur een schot van Charlotte Tison nog met de rechterhand wist te redden maar de bal ging deze keer niet over het doel maar viel wel pardoes in het eigen doel (3-0, 59ste minuut). RSC Anderlecht ging nog op zoek naar een hogere score. Sakina Ouzraoui Diki kwam daar het dichtste bij maar ze zag haar pogingen op de lijn gestopt door eerst Saar Verdonck en dan Febe Vanhaecke. Uiteindelijk was het Club YLA dat de kans kreeg om de eer te redden toen scheidsrechter Andy Denuit een fout van Charlotte Tison op Ludmila Matavkova bestrafte met een strafschop. De Slovaakse nieuwkomer van Club YLA ging zelf achter de bal staan en nam Justien Odeurs te grazen (3-1, 88ste minuut). RSC Anderlecht had de revanche voor het 2-1-verlies in Aalter beet en sprong al zeker opnieuw voor enkele uren (OHL Women speelde op zaterdagnamiddag uit bij Standard) terug naar de leiding van het klassement. RSC Anderlecht en Club YLA zien mekaar overigens al heel snel terug want eerder op deze vrijdag 10 december 2021 werden ze tegen mekaar geloot voor de halve finale van de Beker van België, een duel dat in principe op zaterdagnamiddag 15 januari 2022 op het programma staat. Benieuwd of het dan ook zal sneeuwen.

Bekijk de samenvatting met dank aan Christophe Evrard en RSCA TV:

Bekijk de fotoreportage van Stijn Audooren rond RSC Anderlecht – Club YLA via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share