Share

Silke Demeyere is dan wel niet genomineerd voor de Gouden Schoen toch is de ex-speelster van SV Zulte Waregem, Club Brugge en Lierse net over de grens met haar club Lille OSC aan een schitterend seizoen bezig in de Franse tweede klasse A!

Afgelopen zondag 19 december 2021 stond er voor haar in het Stade Lucien Montagne van Wasquehal een inhaalwedstrijd tegen US Orléans op het programma. Silke Demeyere opende net voor het halfuur de score toen ze na een hoekschop met een voorzetschot uitpakte. Niemand raakte de bal nog aan en de thuisploeg stond op voorsprong (1-0, 30ste minuut), meteen het vijfde competitiedoelpunt van het seizoen voor Silke Demeyere. Op slag van rust viel het tweede doelpunt vanop de strafschopstip. Lorena Azzaro zette zich achter de bal en faalde niet (2-0, 44ste minuut). In het begin van de tweede helft had ‘le LOSC’ dan pech toen na een hoekschop van Aurore Paprzycki verdediger Eva Fremaux de bal tegen de lat trapte (48ste minuut). De score had verder kunnen oplopen maar het was uiteindelijk wachten tot n de slotfase vooraleer het derde doelpunt viel. De ingevallen Chloé Pierel rondde een voorzet van Chloé Marty succesvol af (3-0, 90ste minuut). De 3 punten waren dus voor Rijsel, dat zo op hetzelfde puntenaantal kwam als FC Metz, het team dat het recent na strafschoppen uitschakelde in de beker maar waartegen het eerder dit seizoen in competitieverband met 2-0-verloor! Nantes en Le Havre volgen op 1 punt, Strasbourg op 7 punten, RC Lens op 8 punten. In de stand van de topscorers in deze reeks klom Silke Demeyere op naar een gedeelde vierde plaats naast Madeline Roth (Strasbourg) en haar teamgenote Lorena Azzaro. Ze moet enkel nog Kelsey Araujo (met 6 goals voor Le Havre), Mama Diop (7 goals voor RC Lens) en Anaïs Ribeyra (Nantes) laten voorgaan. 

De eerste weken van volgend jaar worden overigens bijzonder interessant voor Silke Demeyere en Rijsel met allereerst een verplaatsing naar Parijs waar ze het op zondag 9 januari 2022 in de zestiende finales van de Franse beker opnemen tegen topklasser GPSO 92 Issy. De week nadien volgt in de competitie een verplaatsing naar Le Havre met een duel in het Stade Océane en op zondag 23 januari 2022 volgt dan de derby thuis tegen RC Lens!

Bekijk deze video rond Silke Demeyere dankzij LOSC TV:

Lees nog meer over Lille OSC via:

Website Lille OSC

Lees nog meer over Silke Demeyere via:

Website Het Laatste Nieuws

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 
 
Share