Share

Lisa Lichtfus verhuisde in de zomer van 2021 naar het Franse FCF Dijon. In de heenronde van de hoogste klasse kwam ze voorlopig nog niet in actie maar op zondag 9 januari 2022 mocht ze dan wel debuteren in het eerste elftal en dat in de wedstrijd voor de 1/16de finale thuis tegen Paris Saint-Germain, de regerende landskampioen en straks kwartfinalist in de UEFA Women’s Champions League.

Lisa Lichtfus in het grijs met haar team Dijon FCO vlak voor het bekerduel tegen Paris Saint-Germain. Foto – (c) Vincent Poyer / DFCO

De finale van de Coupe de France Féminine gaat op zondag 15 mei van dit jaar door in het Stade Gaston Gérard in Dijon en dus was de thuisploeg zeker extra gemotiveerd om er iets goeds van te maken tegen de club uit de Franse hoofdstad. Dat lukte ook want het duel eindigde voor 219 toeschouwers in het Stade des Poussots op een scoreloos gelijkspel nadat de thuisploeg in het begin van de tweede helft de lat trof via Léa Declercq en ook de bezoekers twee keer het doelhout troffen via de Poolse international Paulina Dudek (86ste minuut) en spits Marie-Antoinette Katoto (90ste + 4′ minuut). De Belgische doelvrouw die haar debuut maakte wist dus de nul op het scorebord te houden door enkele knappe reddingen maar ze kreeg van scheidsrechter Clémence Gonçalves in het slotkwartier ook een gele kaart (81ste minuut) om wat tijd te rekken. Het kwam uiteindelijk tot strafschoppen waardoor de thuisploeg kans bleef maken op kwalificatie voor de achtste finale maar de bezoekers maakten in die epiloog geen fout. Ze trapten alle vijf de strafschoppen raak. Ophélie Cuynet van Dijon miste bij de laatste poging voor de thuisploeg het doelkader. De Zwitserse international Ramona Bachmann kon vervolgens Lisa Lichtfus verschalken voor de 4-5-eindcijfers na strafschoppen. In de competitie waar FCO Dijon momenteel 8ste is gaan ze op de 12de speeldag, de eerste na nieuwjaar in de D1 Arkema, op bezoek bij … Paris Saint-Germain. De wedstrijd wordt op zaterdag 15 januari 2022 gespeeld in het Stade Georges Lefèvre aan de Avenue du Président John Fitzgerald Kennedy in Saint-Germain-en-Laye met aftrap om 12u45.

***Franse beker – 1/16de finale – Zondag 9 januari 2022:

Dijon FCO – PSG 0-0 (4-5 na strafschoppen);

Doelpunten: Geen.

Strafschoppen: Léa Declercq 1-0, Paulina Dudek 1-1, Hélène Fercocq 2-1, Sandy Baltimore 2-2, Rose Lavaud 3-2, Sakina Karchaoui 3-3, Jenna Dear 4-3, Marie-Antoinette Katoto 4-4, Ophélie Cuynet (mist cadré), Ramona Bachmann (4-5)

Gele kaarten: 41′ Marie-Antoinette Katoto (PSG), Lisa Lichtfus (Dijon).

Scheidsrechter: Clémence Gonçalves met als assistenten Jennifer Maubacq en Solenne Bartnik

Lees nog meer over Dijon – PSG in de Franse beker via:

Website Dijon FCO

Bekijk de fotoreportage rond Dijon – PSG in de Franse beker via:

Website Dijon FCO

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

PS: Geven we ook nog mee dat Silke Demeyere en Rijsel hun wedstrijd in de 1/32ste finale tegen AS Beauvais moesten herspelen omdat bij het eerste duel dat op 7-0 eindigde het veld niet conform de voorwaarden was die van toepassing zijn voor het spelen van een wedstrijd in de Franse bekercompetitie. Het maakte weinig verschil want Lille OSC won opnieuw met 7-0 tegen AS Beauvais en treed op woensdag 12 januari 2022 in de 1/16de finale aan in Parijs tegen GPSO Issy met aftrap om 18u30.

Share