Racing Club de Lens – Stade de Reims is een klassieker uit het Franse voetbal. Op zondag 9 januari 2022 stond dit duel ook voor het eerst in het vrouwenvoetbal op het programma en dat in het kader van de zestiende finales van de Franse beker.

U kan een samenvatting van het bekerduel tussen RC Lens en Stade de Reims bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

De eersteklasser Stade de Reims haalde het dus uiteindelijk met 1-3 in het Stade Degouve aan de Boulevard du Général de Gaulle van Arras tegen de tweedeklasser RC Lens. De bezoekers kwamen vlak voor de rust op voorsprong via Vicky Becho na een assist van Melchie Dumornay (0-1, 42ste minuut) maar dankzij een knap genomen vrije trap van specialiste Emma Smaali stonden de bordjes na 79 minuten opnieuw gelijk (1-1). Toch wisten de bezoekers zich te plaatsen voor de achtste finales en dat dankzij een strafschopdoelpunt van Rachel Corboz (1-2, 85ste minuut) na een fout op Melchie Dumornay en een derde goal in de toegevoegde tijd van Melchie Dumornay uit Haïti (1-3, 90ste + 3′ minuut).

Jammer genoeg werd de aangename wedstrijd tijdens de tweede helft ook ontsierd door uitingen van racisme van een mannelijke supporter van RC Lens jegens Magou Doucouré, de captain van Stade de Reims. Na de wedstrijd wilde zij verhaal gaan halen in de tribune bij deze persoon maar er werd in de mate van het mogelijke geprobeerd om haar te kalmeren. Inmiddels is wel bekend dat RC Lens een klacht heeft ingediend tegen deze persoon, dat het deze persoon zal weren van alle toekomstige evenementen van de club en dat het zich het recht voorbehoudt om samen met Magou Doucouré een civiele procedure in te dienen.

Luister naar Amandine Miquel (coach Stade de Reims) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Sarah M’Barek (coach RC Lens) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Melchie Dumornay (Stade de Reims) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Marion Mancion (doelvrouw RC Lens) dankzij Vrouwenteam TV:

Stade de Reims gaat een ronde verder in de Franse beker en het kent de tegenstander voor de wedstrijd die tijdens het laatste weekend van januari zal gespeeld worden na de loting van woensdag 12 januari 2022.