Share

Op dinsdagavond 11 januari 2022 stond in het Fallonstadion van Sint-Lambrechts-Woluwe de inhaalwedstrijd van de 14de speeldag tussen Fémina White Star Woluwe en Royal Standard de Liège op het programma.

U kan een samenvatting van deze competitiewedstrijd bekijken dankzij Vrouwenteam TV / Eleven Sports:

Standard haalde het dus met 0-3 op bezoek bij FWS Woluwe nadat het bij de rust al 0-1 voor stond. Zoë Van Eynde trof in de beginfase na een knap hakje van Davinia Vanmechelen de paal voor de vrouwelijke Rouches (5de minuut). Aan de overkant kopte Hanne Mylle een voorzet van Lotte Michiels tegen de lat (14de minuut). Even over het halfuur bracht Hanne Merkelbach dan Standard op voorsprong (0-1, 34ste minuut). Onmiddellijk na de rust zette Elien Nelissen met een schitterende trap de dubbele voorsprong op het bord (0-2, 48ste minuut) en daarna zorgde Davinia Vanmechelen nog voor de 0-3 (50ste minuut). Daarna veranderde de score niet meer.

Luister naar Shana Rais (FWS Woluwe) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Elien Nelissen (Standard) dankzij Vrouwenteam TV:

Door deze overwinning is Standard nu derde in de stand met 29 punten uit 14 duels, dat zijn er acht minder dan leider OHL Women en 4 minder dan de volgende tegenstander in de competitie RSC Anderlecht, dat op zaterdag 22 januari 2022 op bezoek komt bij de vrouwelijke Rouches. Standard speelt wel eerst nog de halve finale van de Beker van België nu zaterdag 15 januari 2022 uit bij het beloftenteam van KAA Gent Ladies in Wondelgem met aftrap om 15 uur. FWS Woluwe blijft 10de en laatste met 4 punten uit 14 wedstrjden. De volgende wedstrijd voor het team van coach Jahir Shehi is op zaterdag 22 januari 2022 op bezoek bij SC Eendracht Aalst met aftrap om 16 uur.

Bekijk de fotoreportage van Sevil Oktem rond FWS Woluwe – Standard via:

Sportpix.be

Foto’s van alle wedstrijden vanaf de openingsdag in de Women’s Scooore Super League kan U bekijken via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

Share