Share

Op zaterdag 15 januari 2022 stonden in het Belgische vrouwenvoetbal de twee halve finales in de Beker van België op het programma. Het was uitkijken naar de duels tussen RSC Anderlecht en Club YLA in Tubeke en tussen het beloftenteam van KAA Gent Ladies en Standard in Wondelgem.

Er vielen in beide wedstrijden geen verrassingen te noteren want RSC Anderlecht haalde het thuis eenvoudig tegen Club YLA terwijl ook Standard makkelijk het beloftenteam van KAA Gent Ladies uitschakelde.

Dit waren de uitslagen:

RSC Anderlecht – Club YLA 4-0 (rust: 2-0);

Doelpunten: 11’ Amber Maximus 1-0, 45’+1 Tessa Wullaert 2-0, 49’ Amber Maximus 3-0, 82’ Mariam Abdulai Toloba 4-0.

*Club YLA verloor in het begin van de tweede helft Febe Vanhaecke met een zware knieblessure.

Bekijk de samenvatting met dank aan Christophe Evrard en RSCA TV:

KAA Gent Ladies B (1ste klasse) – Standard 0-8 (rust: 0-3);

Doelpunten: 10′ Zoë Van Eynde 0-1, 14′ Welma Fon 0-2, 20′ Aster Janssens 0-3, 62′ Aster Janssens 0-4, 67′ Vanity Lewerissa 0-5, 71′ Maud Coutereels 0-6, 74′ Laura Miller 0-7, 76′ Sanne Schoenmakers 0-8.

Bijzonderheid: Sofie Vanhooren trof in het begin van de tweede helft de lat uit een vrije trap voor de beloften van KAA Gent Ladies.

*Standard verloor op het einde van de eerste helft Davinia Vanmechelen met een zware blessure aan de voet.

Standard speelt opnieuw de finale van de Beker van België na de ruime winst op bezoek bij de eersteklasser KAA Gent Ladies B! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

*** Nog meegeven dat de finale tussen RSC Anderlecht en Standard zal plaatsvinden op zaterdag 14 mei 2022 in een nog nader te bepalen stadion. De vorige finale tussen beide teams in 2020 werd nooit gespeeld vanwege de coronapandemie.

Bekijk de fotoreportage van David Catry rond RSC Anderlecht – Club YLA via:

Sportpix.be

Bekijk de fotoreportage van Dirk Vuylsteke rond KAA Gent Ladies B – Standard via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share