Share

Nadat het eerder SC Eendracht Aalst Ladies, KV Mechelen en OHL Women uitschakelde stond voor Standard in de halve finales van de Beker van België 2021/22 een bezoek aan het beloftenteam van KAA Gent Ladies, dat in de eerste klasse uitkomt, op het programma. Het was uitkijken of de thuisploeg voor een stunt van formaat kon zorgen.

 U kan een samenvatting van deze halve finale bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

Standard plaatste zich dus voor de finale dankzij een ruime overwinning in Wondelgem met goals van achtereenvolgens Zoë Van Eynde (0-1, 10de minuut), Welma Fon (0-2, 14de minuut) en Aster Janssens (0-3, 20ste minuut) voor de rust. Nog voor het einde van de eerste helft verloor het Davinia Vanmechelen die zich verstapte en wellicht een langdurige blessure opliep. Standard speelde daardoor voor de rust nog een tijdje met tien. In de tweede helft en nadat het opnieuw voltallig was zag het ver eerst een vrije trap van Sofie Vanhooren tegen de lat belandden (59ste minuut) vooraleer het verder uitliep met nog vijf goals van achtereenvolgens Aster Janssens (0-4, 62ste minuut), de ingevallen Vanity Lewerissa (0-5, 67ste minuut), een vrije trap van Maud Coutereels (0-6, 71ste minuut), de eerste goal voor de vrouwelijke Rouches van de ingevallen Luxemburgse international Laura Miller (0-7, 74ste minuut) en ook nog een doelpunt van de ook al ingevallen Sanne Schoenmakers (0-8, 76ste minuut). Standard mag het nu in de finale op zaterdag 14 mei 2022 in een nog nader te bepalen stadion opnemen tegen RSC Anderlecht, de ploeg waartegen het normaal ook al in 2020 de finale zou spelen maar die eindstrijd werd destijds uitgesteld vanwege de coronapandemie. Geven we ook nog mee dat Standard en RSC Anderlecht mekaar al nu zaterdag 22 januari 2022 ontmoeten en dat in het kader van de 15de speeldag in de Women’s Scooore Super League. De aftrap op de SL Football Campus in Angleur is om 14 uur en de wedstrijd is ook rechtstreeks te bekijken op Eleven Sports!

Luister naar Laura Miller (Standard) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Gaëlle Nierynck (KAA Gent Ladies B) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Zoë Van Eynde (Standard) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Ingrid De Rycke (coach KAA Gent Ladies B) dankzij Vrouwenteam TV:

 

Bekijk ook nog de beelden van de andere halve finale RSC Anderlecht – Club YLA via:

Vrouwenteam.be

Bekijk de fotoreportage van Dirk Vuylsteke rond KAA Gent Ladies B – Standard via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share