Share

De Belgian Red Flames spelen hun eerste wedstrijden van het jaar 2022 in Spanje. Ze gaan immers van woensdag 16 tot en met dinsdag 22 februari 2022 deelnemen aan de Pinatar Cup in het Spaanse San Pedro del Pinatar.

Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

België is daar ingedeeld in groep A met Slovakije, Wales en Schotland. Toch is het mogelijk dat ze niet alle drie deze ploegen gaan ontmoeten want het is een tornooi waarbij volgens een winnaars- en verliezerstraject zal worden gespeeld.

De Belgian Red Flames openen hun Pinatar Cup op woensdag 16 februari 2022 met als eerste tegenstander Slovakije. De aftrap is voorzien om 20u30. Op de tweede speeldag op zaterdag 19 februari 2022 volgt dan afhankelijk van het eigen resultaat een duel tegen de winnaar of de verliezer van het duel Wales-Schotland.

Het derde duel, dat kan de finale of een wedstrijd voor de 3de, 5de of 7de plaats zijn, zal plaatsvinden op dinsdag 22 februari 2022 in de Pinatar Arena van La Manga en zal ook afhankelijk van het resultaat in dat tweede duel gaan tegen een team uit de andere groep en dat kan Hongarije, Ierland, Polen of Rusland zijn. In die groep opent Ierland in La Manga tegen Polen en speelt Hongarije om 20u30 tegen Rusland. 

 

Deze duels zijn een voorbereiding op de WK-kwalificatieinterlands van april van dit jaar waarbij de Belgian Red Flames een Balkantrip voor de boeg hebben met duels uit tegen Albanië (donderdag 7 april 2022) en Kosovo (dinsdag 12 april 2022). Nadien zullen er nog oefenduels volgen richting het EK 2022 in Engeland waar de Belgian Red Flames achtereenvolgens tegen Ijsland (zondag 10 juli 2022), Frankrijk (donderdag 14 juli 2022) en Italië (maandag 18 juli) zullen spelen.

Lees nog meer hierover via:

Website KBVB / RBFA

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share