Share

Na de winterstop en de verplichte extra rust vanwege de coronapandemie en het omnikronvirus mochten heel veel clubs op zaterdag 30 januari 2022 hun seizoen in het Belgische vrouwenvoetbal hervatten. Hier en daar moest er wel nog een wedstrijd uitgesteld worden maar er was in elk geval op veel plaatsen opnieuw bedrijvigheid.

We geven U hieronder een overzicht met alle uitslagen.

***Eerste klasse:

Wuustwezel – OH Leuven B 0-6;

VC Moldavo – ASE De Chastre 2-2;

VK Tienen Eva’s – Standard B 1-2;

FW Diksmuide Merkem – Kontich 0-3;

Bekijk de samenvatting van dit duel met dank aan Siebe Cambier:

KAA Gent Ladies B – KRC Genk Ladies B 5-2;

KV Mechelen – KSK Voorwaarts Zwevezele 2-2;

Ren. AEC Mons Ladies – RFC de Liège 3-0;

RSC Anderlecht bye;

Het beloftenteam van KAA Gent Ladies verstevigde haar leidersplaats met nu 39 punten uit 15 duels. KV Mechelen liet thuis punten liggen tegen KSK Voorwaarts Zwevezele en  heeft nu 35 punten uit 14 wedstrijden. Het beloftenteam van OH Leuven is derde met 33 punten ook uit 14 duels. Onderaan klom Renaissance AEC Mons Ladies omhoog naar de 11de plaats met nu 13 punten uit 14 duels. Het laat voorlopig FW Diksmuide Merkem (12 punten uit 14 duels) en RFC de Liège (12 punten uit 15 duels) achter zich. ASE De Chastre blijft 14de maar nu met 9 punten uit 14 wedstrijden, VK Tienen Eva’s sluit de rij met 6 punten uit 14 wedstrijden.

***Tweede klasse A:

Club Brugge B – Olsa Brakel 2-3;

KSV Bredene – SV Zulte Waregem B 4-6;

Dames VK Egem – Svelta Melsele 0-0;

KAA Gent Ladies C – ASC Havinnes 6-0;

SC Eendracht Aalst Ladies B – Bosdam Beveren 2-3;

KSV Sottegem – E. Mazenzele Opwijk 1-5;

KHO Wolvertem Merchtem – Ren. AEC Mons Ladies B 4-0;

Het beloftenteam van SV Zulte Waregem blijft leider met nu 36 punten op 42. Daarna volgt het derde elftal van KAA Gent Ladies met 30 punten uit 14 duels. KHO Wolvertem Merchtem is derde met 28 punten uit 14 wedstrijden. Eendracht Mazenzele Opwijk blijft op de vierde plaats met 27 punten uit 14 duels. Onderaan staan Bosdam Beveren en Olsa Brakel nu op een gezamenlijke 10de plaats met 12 punten uit 14 wedstrijden. ASC Havinnes valt terug naar de 12de plaats met 10 punten uit 14 wedstrijden. Het beloftenteam van SC Eendracht Aalst Ladies heeft 7 punten uit 14 wedstrijden. Het beloftenteam van Ren. AEC Mons Ladies is 14de en laatste met 5 punten uit 14 wedstrijden.

***Tweede klasse B:

Sibret – KVV Vosselaar 1-6;

VVC Brasschaat – KSK Heist 3-2;

VVC Brasschaat won thuis tegen KSK Heist en vierde dat achteraf in de kleedkamer! Foto – (c) VVC Brasschaat

 

Olympic Club Charleroi – FC Alken 0-0;

RUS Loyers – RFC Aywaille 2-0;

KVC Westerlo Ladies – FC Irlande Auderghem 10-0;

Standard C – FWS Woluwe B 0-5 forfait;

KV Mechelen B – ASE De Chastre B 4-1;

KVC Westerlo Ladies blijft leider met 39 punten uit 14 duels. KVV Vosselaar en het beloftenteam van KV Mechelen hebben als achtervolgers 36 punten uit 14 duels. VVC Brasschaat heeft als vierde 30 punten uit 14 duels, Het beloftenteam van FWS Woluwe is vijfde met 28 punten uit 14 wedstrijden. Onderaan hebben KSK Heist en het beloftenteam van ASE De Chastre op de 11de en de 12de plaats 9 punten uit 14 duels. FC Irlande Auderghem is 13de met 7 punten uit 14 wedstrijden. RFC Aywaille is 14de en laatste met 4 punten uit 14 duels. 

***Women’s Scooore Super League – 16de speeldag:

Sporting de Charleroi – KAA Gent Ladies 0-3;

RSC Anderlecht – FWS Woluwe 9-2;

Bekijk de samenvatting met dank aan Christophe Evrard en RSCA TV:

Luister naar Jana Janssens (FWS Woluwe) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Tessa Wullaert (RSC Anderlecht) dankzij Vrouwenteam TV:

KRC Genk Ladies – OHL Women 2-1;

Op zaterdag 29 januari 2022:

SC Eendracht Aalst – Club YLA 1-4;

SV Zulte Waregem – Standard afgelast vanwege covid en verplaatst naar woensdag 9 februari 2022 om 20u30;

*Op woensdag 2 februari 2022 is er ook al de Inhaalwedstrijd van de 15de speeldag:

OHL Women – SV Zulte Waregem (20u30);

Foto’s van alle wedstrijden vanaf de openingsdag in de Women’s Scooore Super League kan U bekijken via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 
 

PS: Ook nog meegeveen dat in de 3de provinciale Brabant ACFF het vrouwenteam van R. Union Saint-Gilloise als leider de topaffiche thuis tegen eerste achtervolger Black Start FC won. Bij de rust stond het 3-1, het eindresultaat was 10-2!

Share