Share

Op vrijdagavond 28 januari 2022 stond op het Proximus Basecamp in Tubeke de Brusselse derby tussen titelverdediger RSC Anderlecht en Fémina White Star Woluwe op het programma. Vorig seizoen eindigde dit duel in de reguliere competitie in het Lotto Park nog op een verrassende overwinning voor de bezoekers. De vraag was wat het dit keer zou worden.

Michelle Colson kopte de 2-0 tegen de touwen. Bij FWS Woluwe zien ze de bui al hangen! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Na hun knappe winst op bezoek bij SC Eendracht Aalst Ladies kon Fémina White Star Woluwe geen beroep doen op de verdedigers Lotte Michiels en Stefanie Deville. Bovendien was ook captain Jana Simons er niet bij en dus moest coach Jahir Shehi zijn troepen herschikken voor deze burenstrijd. Het leverde niet het gewenste resultaat op want de wedstrijd lag al redelijk snel in een beslissende plooi. Tessa Wullaert opende al na vier minuten na samenspel met Stefania Vatafu de score (1-0) en daarna zorgde de drievoudige Gouden Schoen voor assists eerst met een hoekschop binnengekopt door Michelle Colson (2-0, 28ste minuut) en vervolgens met een diepe bal voor Sarah Wijnants (3-0, 37ste minuut).

Sarah Wijnants, die hier Céline Verdonck probeert op het verkeerde been te zetten, lukte zelf 2 goals en ze zorgde ook voor 2 assists! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

FWS Woluwe stond dan wel op achterstand het bleef voetballen met een positieve ingesteldheid en het werd daarvoor kort na de rust beloond. Jana Janssens, die fel van zich afbeet, zorgde voor een schitterende pass vanop de eigen helft richting Kenza Vrithof en haar voorzet vanop rechts werd door Selina Gijsbrechts binnengetrapt (3-1, 49ste minuut). Vanaf het uur bouwde vrouwelijk paars-wit dan haar voorsprong verder uit met goals van Noémie Gelders op aangeven van Sarah Wijnants (4-1, 60ste minuut) en een zuivere hattrick van Tessa Wullaert na assisten van Laura Deloose tweemaal en Sarah Wijnants (5-1, 6-1, 7-1). Sarah Wijnants lukte na een voorzet van de ingevallen Sakina Ouzraoui Diki dan haar tweede goal van de avond (8-1, 80ste minuut) vooraleer Kenza Vrithof met een mooie plaatsbal nog milderde tot 8-2 (88ste minuut). Het werd uiteindelijk in de toegevoegde tijd nog 9-2 dankzij het vijfde doelpunt van de avond van Tessa Wullaert op aangeven van Sarah Wijnants (90ste + 1′ minuut).

Bekijk de samenvatting met dank aan Christophe Evrard en RSCA TV:

Luister naar Jana Janssens (FWS Woluwe) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Tessa Wullaert (RSC Anderlecht) dankzij Vrouwenteam TV:

 

Na de wedstrijd kreeg RSC Anderlecht leuk nieuws uit Limburg waar KRC Genk Ladies verrassend thuis won tegen herfstkampioen en leider OHL Women. Het werd daar 2-1 en dus is vrouwelijk paars-wit voorlopig weer even leider met nu 39 punten uit 16 duels. OHL Women volgt op 2 punten maar het heeft op woensdag 2 februari 2022 nog een inhaalwedstrijd te goed tegen SV Zulte Waregem. Nog meegeven dat ook KAA Gent Ladies op vrijdagavond won op bezoek bij Sporting de Charleroi met 0-3 en zo in de race blijft voor een ticket voor play-off 1!

Bekijk de fotoreportage van Stijn Audooren rond RSC Anderlecht – FWS Woluwe via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 
Share