Share

Niet alleen de mannen van R. Union Saint-Gilloise zitten op titelkoers ook het vrouwenteam van de club is goed op weg om kampioen te worden in hun reeks in de derde provinciale Brabant ACFF. Op zaterdag 29 januari 2022 stond op het sportcomplex Charles Picqué aan de Joseph Bensstraat in Ukkel de topaffiche tegen eerste achtervolger Black Star FC op het programma.

U kan een samenvatting van deze wedstrijd bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

Na het doelpuntenfestival op vrijdagavond 28 januari 2022 in de Women’s Scooore Super League tussen RSC Anderlecht en FWS Woluwe (het werd daar 9-2) werd er dus ook in dit Brusselse derby vlot gescoord. Het team van trainer Thomas Otuszewski lukte nog een doelpuntje meer dan vrouwelijk paars-wit (*) want het won uiteindelijk met 10-2 tegen Black Star FC, dat wel op voorsprong kwam via belofte Mahira Senhaji (0-1, 15de minuut). Maar nog voor de rust draaide de situatie om dankzij goals van achtereenvolgens Charline Deswaelf (1-1, 21ste minuut), Albane Marie De Briey (2-1, 27ste minuut) en Yasmine Mazouzi (3-1, 33ste minuut). Black Star FC lukte onmiddellijk na de rust de aansluitingstreffer via Mahira Senhaji (3-2, 50ste minuut) maar daarna maakte R. Union SG het verschil met goals van Ryana Meylemans (4-2, 53ste minuut), een dubbel van Charline Deswaelf (5-2, 59ste en 6-2, 69ste minuut), een tweede goal van Ryana Meylemans (7-2, 75ste minuut), een tweede goal van Yasmine Mazouzi (8-2, 76ste minuut), een doelpunt van de ingevallen Jennyfer Sampoux (9-2, 79ste minuut) en om af te ronden het vierde doelpunt van deze wedstrijd van Charline Deswaelf (10-2, 90ste + 2′ minuut).

Luister ook nog naar Mahira Senhaji (Black Star FC) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister ook nog naar Ryana Meylemans (R. Union SG) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister ook nog naar Charline Deswaelf (R. Union SG) dankzij Vrouwenteam TV:

R. Union SG heeft na 13 speeldagen nu 39 punten. Black Star FC volgt nu met nog 11 speeldagen op het programma op 9 punten van de leider. FC Schaerbeek is voorlopig derde met 28 punten en een beter doelsaldo dan ROFC Stockel dat ook 28 punten telt. Het beloftenteam van Maccabi Brussels is vijfde met 21 punten uit 13 duels. De volgende wedstrijd van R. Union SG is op zaterdag 5 februari 2022 om 12 uur tegen datzelfde beloftenteam van Maccabi Brussels. Black Star FC ontvangt op dezelfde dag maar om 18 uur in Neder-Over-Heembeek FC Saint-Josse terwijl er voor FC Schaerbeek en ROFC Stockel verplaatsingen op het programma staan naar respectievelijk Stade Evere en Nseth Berchem.

Bekijk de vreugde bij R. Union SG na afloop van de wedstrijd dankzij Vrouwenteam TV:

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 
(*) De topwedstrijd bij de mannen, het Brusselse derby tussen R. Union SG en RSC Anderlecht eindigde op zondag 30 januari 2022 in de Jupiler Pro League op 1-0 na een doelpunt van de Deen Casper Nielsen in de 11de minuut! R. Union SG is zo onder leiding van coach Felice Mazzu nog altijd koploper met inmiddels 57 punten uit 25 duels. RSC Anderlecht is slechts vierde met 42 punten. Club Brugge heeft er 48 uit 25 wedstrijden, Royal Antwerp FC 47 uit 24 duels.
Share