In de eerste klasse stond op zaterdag 5 en zondag 6 februari 2022 de 17de speeldag op het programma. KSK Voorwaarts Zwevezele zorgde voor de stunt door het beloftenteam van KAA Gent Ladies te verslaan maar ook KV Mechelen en het beloftenteam van OHL Women kon niet winnen.

KSK Voorwaarts Zwevezele kwam vroeg op achterstand door een doelpunt van Marie Degroote die een vrije trap van Sofie Vanhooren toch nog de juiste richting uitstuurde (0-1, 8ste minuut). De thuisploeg kwam echter nog voor de rust langszij door een succesvol genomen vrije trap van Noa Delhaye (1-1, 36ste minuut). Kort na de rust hadden de bezoekers dan wat geluk toen een voorzet van Fleur Vandaele via de bovenarm van de keeper op een nogal knullige manier in doel belandde (1-2, 53ste minuut) maar Sari Bocksoen (ex-KAA Gent Ladies) herpakte zich nadien wel door eerst de 1-3 te voorkomen. Telkens na een hoekschop en na het verlengen van de bal door Noa Delhaye zorgde Tine Blomme (ook al ex-KAA Gent Ladies) eerst voor de gelijkmaker (2-2, 80ste minuut) en vervolgens voor het winnende doelpunt (3-2, 86ste minuut). In het slot had het uiteindelijk toch nog 3-3 kunnen worden maar Sari Bocksoen hield met een schitterende redding Lisa Bruneel van een doelpunt waardoor de drie punten in Zwevezele bleven. Een knappe stunt van het team dat onder leiding staat van coach Karim Stockx.

Eerste achtervolger KV Mechelen leek in Angleur op weg naar een nederlaag toen in het begin van de tweede helft eerst Luka Maillard (1-0, 52ste minuut)) en vervolgens Sanne Schoenmakers (2-0, 61ste minuut) wisten te scoren maar daarna sloeg KVM terug met doelpunten van Matilde Drumont (2-1, 66ste minuut) en Shayna Raekelboom (2-2, 71ste minuut).

Het beloftenteam van OH Leuven kwam thuis tegen Renaissance AEC Mons Ladies niet verder dan een scoreloos gelijkspel: 0-0. Dat was overigens niet de enige puntendeling in deze reeks op de 17de speeldag want ook ASE de Chastrel – Wuustwezel (1-1), KRC Genk Ladies B – VC Moldavo (1-1) en RFC de Liège – Famkes Westhoek Diksmuide Merkem (0-0) eindigden gelijk. Vermelden we tenslotte nog de ruime overwinning van het beloftenteam van RSC Anderlecht tegen VK Tienen Eva’s 4-0!

***Dit waren alle doelpuntenmakers op de 17de speeldag in 1ste klasse:

KSK Voorwaarts Zwevezele – KAA Gent Ladies B 3-2 (rust: 1-1);

Doelpunten: 8′ Marie Degroote 0-1, 36′ Noa Delhaye 1-1, 53′ Sari Bocksoen 1-2 owngoal, 80′ Tine Blomme 2-2, 86′ Tine Blomme 3-2;

KRC Genk Ladies B – VC Moldavo 1-1 (rust: 0-1);

Doelpunten: 33′ Bo Schepkens 0-1, 62′ Joy Kersten 1-1.

RFC de Liège – FW Diksmuide Merkem 0-0 (rust: 0-0);

Doelpunten: geen.

Bekijk de samenvatting van dit duel met dank aan Siebe Cambier:

Standard B – KV Mechelen 2-2 (rust: 2-0);

Doelpunten: 52′ Luka Maillard 1-0, 61′ Sanne Schoenmakers 2-0, 66′ Matilde Drumont 2-1, 71′ Shayna Raekelboom 2-2.

ASE De Chastre – Wuustwezel 1-1 (rust: 1-1);

Doelpunten: 12′ Margot Dethier 0-1, 13′ Stephanie Jubary 1-1,

RSC Anderlecht B – VK Tienen Eva’s 4-0 (rust: 2-0);

Doelpunten: 24′ Mam Beny Bangoura 1-0, 45′ Nisrine Azaoum 2-0, 77′ Francesca Lueya 3-0, 84′ Sien Muylaert 4-0.