Op zaterdag 12 februari 2022 ging titelverdediger RSC Anderlecht voor de laatste wedstrijd in de reguliere competitie op bezoek bij SV Zulte Waregem. Vrouwelijk paars-wit hoopte dankzij een overwinning de kloof met OHL Women, nog altijd virtueel leider zo klein mogelijk te houden

Tessa Wullaert staat klaar om een vrije trap te nemen. Enkele ogenblikken later zat RSC Anderlecht al op rozen op bezoek bij SV Zulte Waregem! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Binnen het kwartier had vrouwelijk paars-wit onder impuls van het icoon van het Belgische vrouwenvoetbal van de voorbije jaren het verschil gemaakt. Bij haar zoveelste terugkeer in Zulte zorgde Tessa Wullaert eerst met een knap genomen vrije trap voor het openingsdoelpunt (0-1, 10de minuut) en vier minuten later gaf ze de assist voor de verdubbeling van de score door de Roemeense international Stefania Vatafu (0-2, 14de minuut). SV Zulte Waregem wilde wel maar het liep in het derde kwartier op een derde tegentreffer. De van FC Twente teruggekeerde Jarne Teulings speelde de bal richting de doorgelopen Michelle Colson. Doelvrouw Lowiese Seynhaeve kreeg echter de bal buiten het strafschopgebied in de voeten en verspeelde die dan op een knullige manier aan de goed gevolgde Michelle Colson die vervolgens beheerst afwerkte (0-3, 37ste minuut).

Michelle Colson, hier met Summer Rogiers in de achtervolging, scoorde ook in Zulte voor vrouwelijk paars-wit! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

In de tweede helft noteerden we naast het overwicht van vrouwelijk paars-wit ballen tegen de paal van Tessa Wullaert en van de ingevallen Sakina Ouzraoui Diki vooraleer Pauline Windels in de slotfase milderde voor SV Zulte Waregem (1-3, 84ste minuut). Het slotwoord was echter voor Sakina Ouzraoui Diki die zich nog even bij RWDM Girls waande, een dribbel inzette op de linkerflank en vervolgens ook nog met links naar doel trapte. Lowiese Seynhaeve had haar dagje niet en liet de bal tussen de benen in doel verdwijnen (1-4, 88ste minuut). De drie punten waren dus voor RSC Anderlecht maar het goede nieuws kwam even later uit Aalter waar herfstkampioen OHL Women niet verder kwam dan een 0-0-gelijkspel tegen Club YLA. OHL Women heeft nog een wedstrijd te goed thuis tegen Sporting de Charleroi maar het kan met 41 punten op 51 niet meer aan de 45 op 54 van vrouwelijk paars-wit geraken. Zo is RSC Anderlecht voor het tweede jaar op rij en ondanks een heel moeilijke start van het seizoen onder leiding van de nieuwe coach Johan Walem opnieuw winnaar van de reguliere competitie in de Women’s Scooore Super League.

Bekijk een samenvatting van SV Zulte Waregem – RSC Anderlecht met dank aan Christophe Evrard en RSCA TV:

In de andere wedstrijden op zaterdag 12 februari 2022 was er winst voor KRC Genk Ladies thuis tegen FWS Woluwe 7-1, won KAA Gent Ladies op bezoek bij SC Eendracht Aalst Ladies 1-4 en trok Standard in het Waalse derby het laken naar zich toe uit bij Sporting de Charleroi 2-3!

Foto’s van alle wedstrijden vanaf de openingsdag in de Women’s Scooore Super League kan U bekijken via: