Share

SV Zulte Waregem was op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer voor het vrouwenvoetbalteam en dit omdat Angelo Gaytant niet langer T1 zal blijven maar wel assistent-trainer wordt binnen de sportieve staf van de Essevee Women SL. Op maandag 14 februari 2022 is de naam van de nieuwe coach inmiddels bekend geworden.

Kenny Engels, de nieuwe coach voor het vrouwenvoetbalteam van SV Zulte Waregem! Foto – (c) SV Zulte Waregem

De 43-jarige Kenny Engels is een oude bekende van de club want hij promoveerde in 2002 met de toen kersverse fusieclub van derde naar tweede klasse. Twintig jaar later gaat hij een nieuwe uitdaging aan nu als coach in het Belgische vrouwenvoetbal!

Sinds 1997 deed Kenny Engels ook ervaring op als trainer bij de jeugd van KSV Oudenaarde, bij JV De Pinte (2014), bij Mandel United en bij KMSK Deinze waarmee hij in de titel won in de eerste amateurklasse! In 2015 was hij ook enkele jaren bij de scouting van Royal Antwerp FC actief.

Naast zijn functie van hoofdtrainer van Essevee Women SL gaat hij vanaf volgend seizoen ook aan de slag binnen het YES-project, het scholenproject van de Essevee Academie waar sinds dit seizoen ook een aantal talentvolle meisjes deel van uitmaken.

U kan meer lezen over deze aanstelling op de website van SV Zulte Waregem via:

Website SV Zulte Waregem

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 
 
Share