Share

RSC Anderlecht verzekerde zich op de slotdag van de reguliere competitie van de Women’s Scooore Super League alsnog van de eerste plaats door zelf te gaan winnen op bezoek bij SV Zulte Waregem terwijl herfstkampioen OHL Women niet verder kwam dan een scoreloos gelijkspel in Aalter tegen Club YLA. Ondertussen bleven KAA Gent Ladies en KRC Genk Ladies zij aan zij in de strijd voor het laatste ticket voor play-off 1.

RSC Anderlecht voor de aftrap van de laatste wedstrijd in de reguliere competitie van de Women’s Scooore Super League! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Met Club YLA – OHL Women stonden de nummers drie en twee tegenover mekaar alhoewel de bezoekers met een wedstrijd minder gespeeld nog altijd leider waren wegens het minst aantal verliespunten. In Aalter bleef de score echter op 0-0 steken ondanks een doelpunt in de tweede helft van Hannah Eurlings voor de herfstkampioen maar die goal werd volgens scheids- en grensrechter gescoord uit buitenspel.

RSC Anderlecht profiteerde van de situatie want het stond al vroeg op voorsprong op bezoek bij SV Zulte Waregem waar het uiteindelijk met doelpunten van Tessa Wullaert, Stefania Vatafu, Michelle Colson en Sakina Ouzraoui Diki met 1-4 won. Pauline Windels redde de eer voor de thuisploeg. Tessa Wullaert raakte geblesseerd aan de enkel en werd aan de iets over halfweg de tweede helft vervangen door Noémie Gelders.

Standard won het Waalse derby op bezoek bij Sporting de Charleroi waar het bij de rust wel 2-0 in het krijt stond na een dubbel van Estelle Dessilly (3de en 42ste minuut). De vrouwelijke Rouches kwamen echter terug eerst via Hanne Merkelbach (2-1), dan via Luka Maillard (2-2) en tenslotte via Sanne Schoenmakers die zo met haar eerste competitiegoal van dit seizoen het winnende doelpunt lukte in Marcinelle!

KAA Gent Ladies behield voorlopig nog wel de vijfde plaats na winst op bezoek bij SC Eendracht Aalst Ladies. Lindsey en Shari Van Belle scoorden kort voor de rust voor de vrouwelijke Buffalo’s. Lore Jacobs deed er na de rust nog twee bij. Alleen Nicky Van Den Abbeele zelf ex-KAA Gent Ladies scoorde voor de thuisploeg (1-4).

KRC Genk Ladies bleef dankzij een 7-1-winst thuis tegen FWS Woluwe voorlopig op de 6de plaats hangen met evenveel punten als KAA Gent Ladies. Kelsey Geraedts drie keer, Lotte Van Den Steen en Sterre Gielen scoorden voor de rust. De ingevallen Gwen Duisters mikte eerst nog op de paal vooraleer ze bij een latere aanval wel succesvol was. Lisa Petry kreeg vervolgens een mooe kans om te scoren op haar verjaardag en dat lukte ook (7-0). Jana Simons redde in het slot de Brusselse eer (7-1). Het wordt voor de Limburgse fusieclub uitkijken naar zaterdag 26 februari 2022 want dan moet het minstens een punt halen op bezoek bij Standard om play-off 1 te halen. De andere vier ploegen zijn imiddels bekend en het zijn net als vorig jaar RSC Anderlecht, OHL Women, Club YLA en Standard.

***Dit waren alle doelpuntenmakers van de de 17de speeldag:

SC Eendracht Aalst Ladies – KAA Gent Ladies 1-4 (rust: 0-2);

Doelpunten: 42′ Lyndsey Van Belle 0-1, 45′ Shari Van Belle 0-2, 66′ Lore Jacobs 0-3, 76′ Lore Jacobs 0-4, 88′ Nicky Van Den Abbeele 1-4.

Club YLA – OHL Women 0-0 (rust: 0-0);

Doelpunten: geen.

KRC Genk Ladies – FWS Woluwe 7-1 (rust: 5-0);

Doelpunten: 2′ Kelsey Geraedts 1-0, 6′ Kelsey Geraedts 2-0, 14′ Lotte Van Den Steen 3-0, 37′ Sterre Gielen 4-0, 40′ Kelsey Geraedts 5-0, 54′ Gwen Duijsters 6-0, 85′ Lisa Petry 7-0, 90′ Jana Simons 7-1.

SV Zulte Waregem – RSC Anderlecht 1-4 (rust: 0-3);

Doelpunten: 10′ Tessa Wullaert  0-1, 14′ Stefania Vatafu 0-2, 37′ Michelle Colson 0-3, 84′ Pauline Windels 1-3,  88′ Sakina Ouzraoui Diki 1-4.

Bekijk de samenvatting met dank aan Christophe Evrard en RSCA TV:

Sporting de Charleroi – Standard 2-3 (rust: 2-0);

Doelpunten: 3′ Estelle Dessilly 1-0, 42′ Estelle Dessilly 2-0, 72′ Hanne Merkelbach 2-1, 75′ Luka Maillard 2-2, 90′ Sanne Schoenmakers 2-3.

U kan nog eens een alle wedstrijden in samenvatting bekijken met dank aan RBFA / Eleven Sports:

***Dit is de stand na 18 speeldagen:

1. RSC Anderlecht 18-45 (61-15);

2. OHL Women 17-41 (52-10);

3. Club YLA 18-35 (41-21);

4. Standard 16-32 (36-27);

5. KAA Gent Ladies 18-29 (36-20);

6. KRC Genk Ladies 17-29 (35-24);

7. SV Zulte Waregem 17-22 (22-27);

8. Sporting de Charleroi 17-9 (16-63);

9. FWS Woluwe 18-7 (16-65);

10.SC Eendracht Aalst Ladies 18-6 (17-60);

***De topschutters zijn:

26 goals:

Tessa Wullaert (RSC Anderlecht);

Tessa Wullaert lukte ook nog een goal in Zulte en is met 26 goals de topschutster van de reguliere competitie in de Women’s Scooore Super League 2021-22! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

11 goals:

Celien Guns (Club YLA), Hanne Merkelbach (Standard);

10 goals:

Marie Detruyer (OHL Women), Gwen Duijsters (KRC Genk Ladies), 

9 goals:

Sarah Wijnants (RSC Anderlecht);;

8 goals:

Luna Vanzeir (OHL Women), Davinia Vanmechelen (Standard, Marie Minnaert (Club YLA), Lore Jacobs (KAA Gent Ladies);

7 goals:

Amber Maximus (RSC Anderlecht), Charlotte Cranshoff (OHL Women), Noémie Gelders (RSC Anderlecht), Lisa Petry (KRC Genk Ladies)

6 goals:

Vanity Lewerissa (Standard), Ludmila Matavkova (Club YLA), Hannah Eurlings (OHL Women), Sari Kees (OHL Women), Nicky Van Den Abbeele (SC Eendracht Aalst Ladies);

5 goals:

Alysson Duterne (Sporting de Charleroi), Kenza Vrithof (FWS Woluwe), Michelle Colson (RSC Anderlecht) Kelsey Geraedts (KRC Genk Ladies), Lyndsey Van Belle (KAA Gent Ladies);

4 goals:

Lobke Loonen (KAA Gent Ladies), Anissa Giuga (KRC Genk Ladies), Selina Gijsbrechts (FWS Woluwe), Esther Buabadi (Club YLA), Lisa Lefere (SV Zulte Waregem),; 

3 goals:

Sheila Broos (SC Eendracht Aalst Ladies), Welma Fon (Standard), Chloé Vande Velde (KAA Gent Ladies), Laura Vervacke (SV Zulte Waregem), Jill Janssens (OHL Women), Yuna Appermont (Standard), Selina Gijsbrechts (FWS Woluwe), Lakeesha Eijken (KAA Gent Ladies), Daisy Baudewijns (Club YLA), Charlotte Laridon (SV Zulte Waregem), Anaëlle Wiard (SC Eendracht Aalst Ladies), Shari Van Belle (KAA Gent Ladies), Estelle Dessilly (Sporting de Charleroi);

2 goals:

Amber Tysiak (OHL Women), Kristina Erman (Sporting de Charleroi), Lotte De Wilde (SV Zulte Waregem), Frieke Temmerman (Club YLA), Estée Cattoor (OHL Women), Sien Vandersanden (KRC Genk Ladies), Henriette Awete (SC Eendracht Aalst Ladies), Silke Vanwynsberghe (KAA Gent Ladies), Lenie Onzia (OHL Women), Geena Lisa Buyle (SV Zulte Waregem), Emma Van Britsom (KAA Gent Ladies), Vanessa Susanna (KAA Gent Ladies), Sakina Ouzraoui Diki (RSC Anderlecht), Sterre Gielen (KRC Genk Ladies);

1 goal:

Jana Janssens (FWS Woluwe), Hanne Hellinx (Sporting de Charleroi), Stefanie Deville (FWS Woluwe), Stephanie Pirotte (Sporting de Charleroi), Mariam Abdulai Toloba (RSC Anderlecht), Romy Camps (SV Zulte Waregem), Anne-Lore Scherrens (SV Zulte Waregem), Amber De Priester (SV Zulte Waregem), Zenia Mertens (OHL Women), Hanne Mylle (FWS Woluwe), Lorène Martin (KRC Genk Ladies), Isabelle Iliano (Club YLA), Rebecca Degenaers (SC Eendracht Aalst Ladies), Céline Verdonck (FWS Woluwe), Ellen Martens (Club YLA), Isaline Sys (Club YLA), Karina Pelikànovà (RSC Anderlecht), Marith Decabooter (Club YLA), Debby Coenraets (OHL Women), Ella Vierendeels (SV Zulte Waregem), Liesa Capiau (SV Zulte Waregem), Julie Marques Abreu (Standard), Raquel Viaene (KAA Gent Ladies), Rkia Mazrouai (KAA Gent Ladies), Perine Balant (Sporting de Charleroi), Jody Vangheluwe (Club YLA), Stephanie Suenens (SC Eendracht Aalst Ladies), Nia Elyn (KAA Gent Ladies), Aster Janssens (Standard), Debbie Decoene (SV Zulte Waregem), Charlotte Tison (RSC Anderlecht), Linde Veefkind (OHL Women), Summer Rogiers (SV Zulte Waregem), Julie Challe (Sporting de Charleroi), Elien Nelissen (Standard), Noa Corbeels (FWS Woluwe), Ulrike De Frère (SC Eendracht Aalst Ladies), Melanie Gerrits (Club YLA), Lola Wajnblum (OHL Women), Valesca Ampoorter (OHL Women), Lotte Michiels (FWS Woluwe), Stefania Vatafu (RSC Anderlecht), Lotte Van Den Steen (KRC Genk Ladies), Luka Maillard (Standard), Pauline Windels (SV Zulte Waregem), Sanne Schoenmakers (Standard), Jana Simons (FWS Woluwe).

Owngoals:

Romy Camps (SV Zulte Waregem voor OHL Women), Linde Veefkind (OHL Women voor Sporting de Charleroi), Noa Corbeels (FWS Woluwe voor KAA Gent Ladies), Silke Vanwynsberghe (KAA Gent Ladies) voor RSC Anderlecht, Aline Zeler (Sporting de Charleroi) voor Club YLA), Estée Cattoor (OHL Women voor KRC Genk Ladies);

***Inhaalwedstrijden van de 17de speeldag op zaterdag 26 februari 2022::

Standard – KRC Genk Ladies (14u, op Eleven Sports);

OHL Women – Sporting de Charleroi (27/02 om 18u);

***Inhaalwedstrijd van de 16de speeldag op woensdag 2 maart 2022:

SV Zulte Waregem – Standard (20u30);;

Foto’s van alle wedstrijden vanaf de openingsdag in de Women’s Scooore Super League kan U bekijken via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share