Share

Ook in de Verenigde Staten werd er een internationaal vriendschappelijk tornooi gespeeld. Daar stond de She Believes Cup al voor de 7de keer op het programma en het thuisland met als tegenstanders Tsjechië, Nieuw-Zeeland en Ijsland won het tornooi voor de 5de keer!

Het tornooi begon op donderdag 17 februari 2022 in het Dignity Health Sports Park in Carson California met het duel tussen Ijsland en Nieuw-Zeeland. Er viel slechts één doelpunt en dat kwam er al in de eerste minuut via Dagny Brynjarsdottier. Die 1-0 bleef op het bord en bezorgde Ijsland, de eerste tegenstander van de Belgian Red Flames op het EK 2022 in Engeland meteen een overwinning op Amerikaanse bodem. Later op de dag zorgde Tsjechië voor een stunt door de regerende wereldkampioen, die het wel deed zonder Alex Morgan, Megan Rapinoe, Christen Press, Tobin Heath of Julie Ertz op een scoreloos gelijkspel te houden.

Bekijk de samenvatting van Ijsland – Nieuw-Zeeland met dank aan New Zealand Football:

Herbekijk het duel tussen de VS en Tsjechiê met dank aan SilverStar:

De Verenigde Staten wonnen hun tweede wedstrijd van het tornooi tegen Nieuw-Zeeland wel en dat met ruime 5-0-cijfers. Opmerkelijk daarbij waren de drie (!!!) owngoals van Meikayla Moore in één helft. Ze scoorde zowel in de 5de, de 6de als de 36ste minuut tegen haar eigen team! Met doelpunten van Ashley Hatch (51ste minuut) en Mallory Pugh in de toegevoegde tijd (90ste + 3′ minuut) eindigde het duel uiteindelijk nog op 5-0. In de andere wedstrijd ging Tsjechië onderuit tegen Ijsland met 1-2. Met doelpunten van Natasha Anasi (11de minuut) en Selma Magnusdottir (18de minuut) al vroeg 0-2 uit. Pas in het slot lukte Tsjechië via Michaela Khyrova (88ste minuut) de aansluitingstreffer (1-2).

Herbekijk het duel tussen de Verenigde Staten en Nieuw-Zeeland met dank aan SilverStar:

Bekijk een samenvatting van Tsjechië – Ijsland met dank aan US Soccer:

Voor de derde speeldag verhuisden de teams naar het Toyota Stadium van Frisco in Texas en daar hielden Tsjechië en Nieuw-Zeeland het in hun laatste duel van het tornooi op een 0-0-gelijkspel. De finale tussen de Verenigde Staten en Ijsland liep uit op een ruime overwinning voor de titelverdediger en wereldkampioen. Met doelpunten van de in Brazilië geboren en voor Olympique Lyonnais uitkomende Catarina Macario (37ste en 45ste minuut) stond het bij de rust al 2-0! Mallory Pugh zette de Verenigde Staten met een dubbel op 4-0 (60ste en 75ste minuut) waarna Kristen Mewis de 5-0-eindstand op het bord trapte (88ste minuut).

Bekijk een samenvatting van Nieuw-Zeeland – Tsjechië dankzij New Zealand Football:

Herbekijk het duel tussen de Verenigde Staten en Ijsland met dank aan SilverStar:

De Verenigde Staten wonnen zo onder leiding van bondscoach Vlatko Andonovski na een moeilijke start en in afwezigheid van tal van bekende namen voor de 5de keer op 7 edities de She Believes Cup. Ijsland eindigde op de tweede plaats. Tsjechië werd derde, Nieuw-Zeeland vierde.

Lees nog meer over de finalewedstrijd via:

Website US Soccer / SheBelieves Cup

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

 

 

 

 

Share