Share

Op zaterdag 19 februari 2022 stond in de late namiddag in het Gemeentelijk Stadion van Schaarbeek de vrouwelijke derby in de 3de provinciale Brabant ACFF tussen Crossing Schaerbeek en FC Schaerbeek plaats. Vooraf stond Crossing op een 9de plaats, FC Schaerbeek is inmiddels opgeklommen naar de 3de plaats in de reeks waar R. Union SG de scepter zwaait.

U kan een samenvatting van Crossing Schaerbeek – FC Schaerbeek bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

FC Schaerbeek haalde het dus onder leiding van coach Mauricio Torres met 0-5 op bezoek bij Crossing dat zich zo goed als mogelijk probeerde te verweren onder coach Raphaël Comper. De doelpunten werden voor de rust gescoord door 9′ Carolina Garcia (0-1, 9de minuut) en door Beatriz Mendieta (0-2, 21ste minuut). In de tweede helft zorgde Zohra Ziti nog voor een zuivere hattrick (0-3, 58ste minuut, 0-4,  75ste minuut en 0-5, 86ste minuut).

Luister naar Anna Laura Veys (Crossing Schaerbeek) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Jennifer Ocares (FC Schaerbeek) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Feyza Altun (FC Schaerbeek) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Mauricio Torres (FC Schaerbeek) dankzij Vrouwenteam TV:

Op dezelfde dag kwam de leider niet in actie in de competitie. FC Anderlecht-Milan, dat de heenwedstrijd thuis tegen R. Union SG met 0-37 had verloren, verkoos om een nieuwe pandoering te vermijden en gaf forfait waardoor de schade beperkt bleef tot 5-0. Het team van coach Thomas Otuszewski maakte van hun afwezigheid gebruik om een oefenwedstrijd te spelen tegen de jongens U14 van RUS Ophain. Het werd 0-4. R. Union SG ontvangt volgende week zaterdag 26 februari 2022 ROFC Stockel, Crossing Schaerbeek speelt thuis tegen Sporting Bruxelles en FC Schaerbeek speelt op zondag 27 februari 2022 uit bij FC Anderlecht-Milan.

Het vrouwenteam van R. Union SG oefende zaterdag in de voormiddag tegen de jongens U14 van RUS Ophain. Foto – (c) Vrouwenvoetbal.be / MaMPict
Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share