Terwijl de Belgian Red Flames in Spanje vertoeven in het kader van de Pinatar Cup stonden er op zaterdag 19 en zondag 20 februari 2022 in de eerste en de tweede klasse van het Belgische vrouwenvoetbal volledige speeldagen op het programma. Eén duel in de tweede klasse vond echter vanwege storm Eunice niet plaats.

We geven U hieronder een overzicht met alle uitslagen.

OH Leuven B bye

KV Mechelen is opnieuw leider geworden in de eerste klasse nadat het met 0-2 won op bezoek bij Kontich. Het heeft nu 42 punten uit 17 wedstrijden. Ook het beloftenteam van KAA Gent Ladies heeft na het verlies bij de beloften van RSC Anderlecht 42 punten maar met een wedstrijd meer gespeeld! Het beloftenteam van OH Leuven kwam dit weekend niet in actie waardoor het derde blijft met 34 punten uit 16 duels. KSK Voorwaarts Zwevezele won nu ook thuis tegen het beloftenteam van KRC Genk Ladies waardoor het nu op  de vierde plaats 32 punten uit 18 wedstrijden telt. Onderaan wipte Renaissance AEC Mons Ladies over FW Diksmuide Merkem naar de 11de plaats met nu 17 punten uit 17 wedstrijden, FW Diksmuide Merkem heeft 16 punten uit 17 duels net als RFC de Liège maar FWDM heeft een beter doelsaldo (-11 tegenover -16)., ASE De Chastre blijft 14de met nu met 10 punten uit 17 wedstrijden, VK Tienen Eva’s sluit de rij met 6 punten uit 17 wedstrijden.

Bosdam Beveren – KSV Sottegem 1-2;

Het beloftenteam van SV Zulte Waregem is nog altijd leider met nu 40 punten op 51. Daarna volgt het derde elftal van KAA Gent Ladies met 39 punten uit 17 duels. KHO Wolvertem Merchtem heeft nu op de derde plaats 34 punten uit 17 wedstrijden net als Eendracht Mazenzele Opwijk maar met een beter doelsaldo. Onderaan is KSV Bredene 9de met 16 punten uit 17 duels. Bosdam Beveren is 10de met 16 punten uit 16 wedstrijden, Olsa Brakel 11de met 15 punten uit 17 duels. ASC Havinnes heeft als 12de 13 punten uit 17 duels. het beloftenteam van Ren. AEC Mons Ladies won het duel met de voorlaatste plaats als inzet. Het heeft nu 11 punten uit 16 wedstrijden. Het beloftenteam van SC Eendracht Aalst Ladies is 14de en laatste met 8 punten uit 16 wedstrijden.

Standard C – KSK Heist 7-2;

KVC Westerlo Ladies blijft leider met 48 punten uit 17 duels. KVV Vosselaar blijft tweede met 45 punten uit 17 wedstrijden. Het beloftenteam van KV Mechelen is voorlopig opnieuw alleen derde met 39 punten uit 16 duels want het duel van VVC Brasschaat (36 punten uit 16 duels) tegen het beloftenteam van FWS Woluwe (vijfde met 31 punten uit 16 duels) ging niet door. Onderaan hebben KSK Heist en het beloftenteam van ASE De Chastre op de 11de en de 12de plaats 9 punten respectievelijk uit 16 en 17 duels. FC Irlande Auderghem is 13de met nu 8 punten uit 17 wedstrijden. RFC Aywaille won voor de tweede keer dit seizoen. Het blijft wel 14de en laatste maar nu met 7 punten uit 16 duels.

De Belgian Red Flames staan op dinsdag 22 februari 2022 in de finale van de Pinatar Cup 2022! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

***De Belgian Red Flames plaatsten zich zaterdagavond in Spanje voor de finale van de Pinatar Cup door in de halve finale Wales te verslaan na strafschoppen. Na 90 minuten stond het 0-0, de strafschoppenepiloog werd gewonnen met 3-1. Doelvrouw Diede Lemey redde drie pogingen van Wales, Jassina Blom, Hannah Eurlings en Janice Cayman trapten raak waardoor de Belgian Red Flames op dinsdag 22 februari 2022 nu de finale mogen spelen tegen Rusland, dat in de andere halve finale met 1-0 won tegen Ierland!

PS: Nog meegeven dat in het mannenvoetbal R. Union SG opnieuw met de overwinning aanknoopte na het verlies van vorige week thuis tegen STVV (0-1). Het team van Felice Mazzu won met 0-3 op bezoek bij Sporting de Charleroi na goals van Christian Burgess (0-1, 4de minuut), Amani Lazare (0-2, 38ste minuut) en van de ingevallen Alex Millàn (0-3, 90ste + 2′ minuut). Union eindigde het duel wel met tien na de rode kaart voor Dante Vanzeir na een slag in het gezicht van de Nigeriaan Valentine Ozornwafor (45ste + 1′ minuut). Union heeft nu 63 punten uit 28 duels. De achtervolgers spelen pas op zondag 20 februari 2022!