Op zaterdagavond 12 maart 2022 stond in het Gemeentelijk Stadion van Schaarbeek de topaffiche op het programma in de reeks waar het vrouwenteam van R. Union SG aan de leiding staat. FC Schaerbeek stond vooraf in de derde provinciale Brabant ACFF, derde, Black Star FC, de club uit Neder-Over-Heembeek was tweede.

U kan een samenvatting met de doelpunten in FC Schaerbeek – Black Star FC bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

FC Schaerbeek en Black Star FC deelden na een spannende wedstrijd dus de punten na een gelijkspel waarin maar liefst 8 doelpunten vielen. FC Schaerbeek nam onder leiding van coach Mauricio Torres al meteen de leiding via Beatriz Mendieta (1-0, 6de minuut) maar nog voor het halfuur had Black Star FC de situatie omgedraaid met goals van Maya Khalfi (1-1, 8ste minuut) en van Ihsane Benchabane (1-2, 24ste minuut). Dat was meteen ook de ruststand. De tweede helft was echter nauwelijks afgetrapt of de bedrijvige Zohra Ziti bracht de thuisploeg opnieuw langszij (2-2, 46ste minuut). Black Star FC liep onder leiding van coach Manuel Teixeira echter opnieuw uit dankzij twee stilstaande fasen. Mahira Senhaji trapte eerst een vrije trap vanop de rand van de zestien binnen (2-3, 49ste minuut) waarna ze ook vanop de strafschopstip de netten deed trillen (2-4, 69ste minuut). Daarna maakte Fanda Conte (Black Star FC) een onnodige fout in de zestien. Zohra Ziti zorgde voor de aansluitingstreffer (3-4, 73ste minuut op strafschop). En het was nog niet gedaan. Insaff El Harhouri van Black Star FC liet zich daarna onnodig uitsluiten door na een foute inworp de bal nog weg te trappen (77ste minuut). In de numerieke meerderheid zorgde Carolina Garcia zes minuten voor tijd voor de gelijkmaker (4-4, 84ste minuut).

Eerder op de dag won leider R. Union SG al met 2-9 op bezoek bij ASA Molenbeek. Het team van coach Thomas Otuszewski behield zo verder het maximum met 57 op 57. In het klassement blijft Black Star FC eerste achtervolger met nu 43 punten op 57. FC Schaerbeek blijft derde met nu 41 punten uit 18 wedstrijden. Op zaterdag 19 maart 2022 moet FC Schaerbeek op bezoek bij leider R. Union SG en dat om 12 uur ‘s middags terwijl Black Star FC later op de dag (aftrap om 18 uur) AS Brussels City ontvangt.