Share

Aline Zeler (38) maakte al heel vroeg bekend dat ze na dit seizoen niet langer de coach zal zijn bij de vrouwelijke Zebra’s in de Women’s Scooore Super League. Sommigen waren misschien wel verrast door dat nieuws maar anderen dan weer niet. Aline is niet iemand die bij de pakken blijft zitten. Ze is recht door zee, zegt waar het op slaat, is correct en rechtvaardig in haar beslissingen en bedachtzaam in haar bewoordingen. Ze kijkt niet achteruit maar wel vooruit en ze heeft ondertussen met al haar ervaringen toch een duidelijke kijk op het vrouwenvoetbal. 

Aline Zeler probeert langs de lijn duidelijk te maken wat er op het veld moet gebeuren! Foto – (c) Sportpix.be / Kristof De Moor

Aline Zeler heeft er natuurlijk al een lange voetbalcarrière opzitten. In het vorige decennium werd ze maar liefst 9 keer op rij Belgisch landskampioen en dat met drie verschillende Belgische clubs namelijk Sint-Truiden (2010), Standard (van 2011 tot en met 2017) en met RSC Anderlecht (2018) vooraleer ze naar het buitenland trok om bij PSV Eindhoven te gaan voetballen. Ze was tot voor kort ook de recordinternational bij de Belgian Red Flames om dan na een korte tussenstop bij KRC Genk Ladies de allereerste vrouwelijke coach bij Sporting de Charleroi te worden. Daar houdt ze het nu echter al na één seizoen voor bekeken om aan een nieuwe uitdaging te beginnen.

Aline Zeler wil jonge talentvolle sporters begeleiden en opleiden op sportief vlak en prestatiegericht! Dat is haar doelstelling! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

En die uitdaging ligt mogelijk niet meteen in het vrouwenvoetbal alhoewel er ook daar nog mogelijkheden zijn. Ondertussen zit Aline Zeler niet stil. Ze werkt in elk geval ook al voor The Agency, een managementsbureau dat talentvolle jonge sporters vooral op het sportieve vlak en de prestaties in de juiste richting wil begeleiden.

Luister naar Aline Zeler (coach Sporting de Charleroi) dankzij Vrouwenteam TV:

U kan nog meer over The Agency bekijken via:

The Agency Management

U kan ook nog altijd haar boek: ‘Het vrouwenvoetbal van A tot Z’ lezen en/of bestellen:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

Share