Nog voor RSC Anderlecht in de Women’s Scooore Super League aan de wedstrijd in play-off 1 begon tegen OHL Women werd er in het Brusselse al gevierd want het vrouwenteam van R. Union Saint-Gilloise is op zaterdag 19 maart 2022 kampioen geworden in de A-reeks van de 3de provinciale Brabant ACFF.

R. Union SG begon aan de thuiswedstrijd op het het Sportcomplex Charles Picqué aan de Joseph Bensstraat in Ukkel tegen FC Schaerbeek met het maximum van de punten 57 op 57 en het had 14 punten voorsprong op de eerste achtervolger Black Star FC dat evenveel duels telde en 16 punten op de tegenstander op zaterdagmiddag FC Schaerbeek, dat wel nog een wedstrijd te goed had. Om absoluut zeker te zijn van de titel en de promotie moest het team van coach Thomas Otuszewski winnen en dat deden ze ook want na een 5-1-ruststand werd het uiteindelijk 9-4 waarna het titelfeest kon beginnen. De doelpuntenmakers voor R. Union SG waren Yasmine Mazouzi (2), Charline Deswaelf (2), Marika Winska (2) en Ryana Meylemans (3). Voor FC Schaerbeek waren Carolina Garcia (2), Celia Zarate (1) en Zohra Ziti (1) de schutters van dienst. Beide teams troffen ook nog het doelhout!

Onze redactie feliciteert het bestuur, de technische staf en de speelsters van R. Union Saint-Gilloise met de titel in de 3de provinciale Brabant ACFF.

PS: Het mannenteam van R. Union SG kwam op vrijdagavond 18 maart 2022 thuis tegen KV Oostende niet verder dan een 1-1-gelijkspel waardoor het met 71 punten uit 32 duels nog geen zekerheid kreeg over de titel in de reguliere competitie van de Jupiler Pro League. De doelpunten werden gescoord door Maxime D’Arpino (0-1, 9de minuut) en Deniz Undav (1-1, 83ste minuut). Om de Belgische landstitel 2022 te winnen moet het team van Felice Mazzu ook nog in play-off 1 overeind blijven.