Op zondag 20 maart 2022 kon het beloftenteam van Famkes Westhoek Diksmuide Merkem kampioen worden in de eerste provinciale West-Vlaanderen maar dan moest er wel nog thuis gewonnen worden tegen SW Ladies Harelbeke.

Het team van coach Filip Swaenepoel had tot op heden uit 19 wedstrijden het maximum van 57 punten gehaald maar het was nog geen kampioen omdat KFC Heist met 37 punten uit 17 duels en nog 7 wedstrijden te spelen hen mathematisch nog altijd kon bijhalen. Dus was er maar één opdracht thuis tegen SW Ladies Harelbeke vooraf nog 10de in het klassement. Met doelpunten voor de rust van Saare Clinckemaillie (17de minuut en 43ste minuut), Laura Delheye (22ste minuut) en Angelique Veracx (36ste minuut) stond het bij de rust al 4-0. In de tweede helft dreven Laura Delheye met haar tweede en derde van de dag (57ste en 89ste minuut) en Saare Clinckemaillie ook met haar derde van de namiddag (80ste minuut) de score op tot 7-0 waarna er in Merkem flink gevierd kon worden.