Nadat OH Leuven afgelopen weekend op bezoek bij eersteklasser VC Moldavo na een doelpunt in de eerste helft van Louise Dauwen op aangeven van Bo Schepkens met het kleinste verschil verloor begon menigeen de wenkbrauwen te fronsen. De vraag die iedereen zich stelde was of de club die vorig seizoen in de Super League lang op een overwinning moest wachten en ook moeilijk tot scoren kwam opnieuw die richting uitging.

Foto - (c) MaMPict

Foto – (c) MaMPict

Op woensdag 10 augustus 2016 speelde OH Leuven op het Jeugdvoetbalcentrum Bruineveld een interessante ontmoeting tegen eersteklasser SV Zulte Waregem, de club die na een tweede plaats in eerste klasse vorig seizoen uiteindelijk besliste om niet de stap hogerop te zetten.

Het oefenduel gaf de thuisploeg hoop dat het dit seizoen beter zal worden dan de vorige campagne. De jeugd heeft inmiddels een jaar ervaring en er zijn ook wat nieuwkomers bij het team dat onder leiding staat van trainer en ex-Belgisch international Niki Decock. Lore Asselberghs trapte in de eerste helft op de lat vooraleer Kimberley Obasogie de score opende (1-0). Jana Janssens zorgde nog voor de rust met een stiftbal voor het tweede doelpunt (2-0). Na de rust en enkele wissels bleef SV Zulte Waregem goed meevoetballen maar het moest uiteindelijk in de slotminuut nog een derde doelpunt toestaan van Paulien Stas (3-0).

OH Leuven oefent nu zondag 14 augustus 2016 om 15 uur thuis tegen de Belgian Red Flames U17 met aftrap om 15 uur aan de Korbeekdamstraat in Oud-Heverlee. SV Zulte Waregem ontvangt op maandag 15 augustus 2016 om 15u30 aan de Kastanjelaan Club Brugge! Vooraf speelt het beloftenteam van vrouwelijk Essevee tegen Cerkelladies Brugge met aftrap om 13 uur.

* KVK Svelta Melsele – KSK Heist 0-2 (stopgezet na 50 minuten);
Doelpunten: 30′ Stephanie Suenens 0-1, 50′ Karen Meeus 0-2.

* De scheidsrechter zette de wedstrijd stop na kritiek op zijn leiding vanwege technische staf en supporters thuisploeg in een volgens beide teams nochtans faire en sportieve wedstrijd. Na afloop van de wedstrijd ondertekende de scheidsrechter het wedstrijdblad ook niet. Sheila Broos viel na 5 minuten uit na een misstap zonder tegenstander in de buurt. Ze heeft wellicht de ligamenten van de enkel gescheurd maar verder onderzoek moet dat nog uitwijzen.

* KSK Voorwaarts Zwevezele – KAA Gent Ladies 0-8 (rust: 0-3);
Doelpunten: Marie Minnaert 2, Shari Van Belle 2, Isabelle Iliano, Silke Vanwynsberghe, Jella Lauwens en Mariam Abdulai Toloba!

* Diva’s Eendracht Aalst – KFC Merelbeke 2-4;

* KSK Beveren – KVE Drongen 5-3;

* Cerkelladies Brugge – KOVC Sterrebeek 2-2.

* HO Wolvertem-Merchtem – KV Mechelen B 3-0.

Eerder op de dag gespeeld:

* Belgian Red Flames U23 – Duitsland U20 1-2 (rust: 0-1).
Doelpunten: 30′ Nina Ehegötz 0-1, 77′ Saskia Matheis 0-2, 81′ Tine De Caigny 1-2.