Share

Het oefenduel tussen de nieuwe tweedeklasser KV Mechelen en RSC Anderlecht uit de Super League vond plaats op het Provinciaal Sport en Recreatiecentrum De Nekker. Toeschouwers en speelsters moesten dus eerst de kassa en de beveiligde omheining passeren vooraleer ze de wedstrijd konden gaan bekijken. Vrouwenvoetbal in België dat is altijd een beetje avontuur. Na een korte wandeling door het park kon je nog kiezen tussen verschillende velden waarop kon gespeeld worden maar uiteindelijk werd gekozen voor veld nummer 5 omdat daar ook voldoende verlichting was.

Als je de wegwijzers volgde vond je het voetbalveld! Foto - Vrouwenteam.be / MaMPict

Als je de wegwijzers volgde vond je het voetbalveld! Foto – Vrouwenteam.be / MaMPict

Het werd een boeiende ontmoeting tussen het team van Michael Moins en dat van Patrick Wachel die echter zijn Belgian Red Flames die in het oefenduel van woensdag 10 augustus tegen Duitsland U20 speelden de volledige wedstrijd aan de kant liet op spits Anaëlle Wiard na. Beide trainers hadden in het verleden nog samen de leiding over de vrouwelijke Rouches waarmee ze overigens Belgisch landskampioen werden. Maar nu speelden ze even tegen mekaar in de voorbereiding met voor Patrick Wachel toch wel een nieuwe uitdaging bij RSC Anderlecht waar met de Braziliaanse Fernanda Borzuk ook een nieuw gezicht te ontdekken viel.

Een nieuw gezicht bij RSC Anderlecht: Fernanda Borzuk uit Brazilië! Foto - Vrouwenteam.be / MaMPict

Een nieuw gezicht bij RSC Anderlecht: Fernanda Borzuk uit Brazilië! Foto – Vrouwenteam.be / MaMPict

KV Mechelen speelde goed mee en weerde zich met de middelen die het had, het probeerde de bal rond te spelen en uit te breken wanneer mogelijk. Vrouwelijk paars-wit liep in de eerste helft logischerwijze wel uit dankzij doelpunten van Noémie Gelders (0-1, 19de minuut), Anke Vanhooren (0-2, 29ste minuut) en opnieuw Noémie Gelders die met het hoofd de ruststand op het bord zette (0-3, 35ste minuut).

Een beeld uit het oefenduel tussen KV Mechelen en RSC Anderlecht! Foto - Vrouwenteam.be / MaMPict

Een beeld uit het oefenduel tussen KV Mechelen en RSC Anderlecht! Foto – Vrouwenteam.be / MaMPict

Onmiddellijk na de pauze liet KV Mechelen zich even verrassen toen Ella Van Kerckhoven van een onoplettendheid profiteerde om de score meteen verder op te drijven (0-4, 46ste minuut). Maar vervolgens herpakte de thuisploeg zich en het dwong Anderlecht achteraan attent te blijven. De ingevallen Ulrike De Frère trof eerst met een schot nog de lat voor de bezoekers maar dan was het toch KV Mechelen dat een doelpunt lukte. Na een afgeweerde hoekschop belandde de bal via Stefanie Vos op het hoofd van Lore Torfs en het eerreddende doelpunt was een feit (1-4, 76ste minuut). RSC Anderlecht zou vier minuten later nog een knappe goal scoren toen Heleen Jaques een vrije trap met rechts over de muur in de hoek trapte (1-5, 80ste minuut).

Patrick Wachel (links) en Michael Moins waren vroeger nog een duo bij Standard! Foto - Vrouwenteam.be / MaMPict

Patrick Wachel (links) en Michael Moins waren vroeger nog een duo bij Standard! Foto – Vrouwenteam.be / MaMPict

Voor RSC Anderlecht is het volgend oefenduel nu zaterdag 13 augustus 2016 al om 15 uur in Tubeke tegen eersteklasser FWS Woluwe. KV Mechelen speelt op maandag 15 augustus 2016 om 16 uur uit bij eersteklasser Union Saint-Ghislain Tertre Hautrage. Om 18 uur spelen ook de beloftenteams van beide clubs, die respectievelijk in tweede klasse en eerste provinciale uitkomen, nog tegen mekaar!

Bekijk ook de video met enkele hoogtepunten van dit oefenduel met dank aan Philip Kennes:

PS: In het andere oefenduel van donderdag 11 augustus 2016 won eersteklasser VC Dames Eendracht Aalst met 4-1 tegen tweedeklasser OH Leuven B.

Voor nog meer over oefenwedstrijden deze week met ook interviews op video ga naar:

Vrouwenteam.be

Share