De derde speeldag in de play-offs begon in Genk waar de Ladies van KRC het thuis opnamen tegen Standard. De topaffiche tussen titelverdediger RSC Anderlecht en herfstkampioen OHL Women stond op zaterdag op het programma in het Begijnhofstadion van Overijse!

Bloemen voor Betty Van Proeyen vanwege haar jarenlange inzet voor het vrouwenvoetbal! Foto – (c) Sportpix.be / Jill Delsaux

In Genk werd nog voor de wedstrijd hulde gebracht aan Betty Van Proeyen, Algemeen directeur van de club, die zich ondertussen al twintig jaar inzet voor het vrouwenvoetbal in Limburg en in België! Op deze feestavond mocht een eerste overwinning in deze play-off 1 uiteraard niet ontbreken en dankzij doelpunten van Gwen Duijsters net voor de rust en van Gwyneth Vanaenrode en Lotte Van Den Steen in de tweede helft werd bekerfinalist Standard met 3-0 terug naar Luik gestuurd!

Lotte Van Den Steen (links) en Gwyneth Vanaenrode (rechts), ze scoorden allebei in de tweede helft tegen Standard! Foto – (c) Sportpix.be / Jill Delsaux

Op zaterdagnamiddag mocht T2 Miguel Atilio door de afwezigheid van de zieke Johan Walem vrouwelijk paars-wit voor het eerst leiden! Hij zag zijn team vroeg op achterstand komen na een kopbaldoelpunt van de Zweedse Amanda Johnsson Haahr (0-1) maar RSC Anderlecht sloeg met goals van Sarah Wijnants (1-1) en Ella Van Kerkhoven nog voor de rust terug (2-1). In het begin van de tweede helft lukte Sarah Wijnants haar tweede van de namiddag (3-1) waarna Tessa Wullaert haar verjaardag met een schitterend doelpunt extra kleur gaf (4-1). RSC Anderlecht won zo voor het eerst dit seizoen tegen de rechtstreekse titelconcurrent die zich zal moeten herpakken wil het alsnog de titel veroveren.

Geen doelpunten maar wel veel strijd in SC Eendracht Aalst Ladies – Sporting de Charleroi met van links naar rechts Chrystal Lermusiaux, Nicky Van Den Abbeele en Melissa Tom! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

In play-off 2 hielden SC Eendracht Aalst Ladies en Sporting de Charleroi mekaar in het Pierre Cornelisstadion in evenwicht. Er vielen daar zelfs geen doelpunten te noteren want het bleef 0-0. Die waren er wel in Zulte waar KAA Gent Ladies voor een tweede overwinning op rij in play-off 2 tekende. Vanessa Susanna vroeg in de wedstrijd en Shari Van Belle kort na de rust brachten de vrouwelijke Buffalo’s 0-2 voor. Silke Vanwynsberghe maakte het met een ongewilde owngoal nog even spannend maar de overwinning van de bezoekers kwam toch niet meer in het gedrang (1-2).

Vanessa Susanna (KAA Gent Ladies) gaat met de bal aan de haal! Pauline Windels (SV Zulte Waregem) probeert haar bij te houden! Foto – (c) Sportpix.be / Kristof De Moor

***Dit waren alle doelpuntenmakers op de 3de speeldag in play-off 1:

KRC Genk Ladies – Standard 3-0 (rust: 1-0);

Doelpunten: 45′ Gwen Duijsters 1-0, 61′ Gwyneth Vanaenrode 2-0, 68′ Lotte Van Den Steen 3-0.

Standard – RSC Anderlecht – OHL Women 4-1 (rust: 2-1);

Doelpunt: 12′ Amanda Johnsson Haahr 0-1. 24′ Sarah Wijnants 1-1, 39’Ella Van Kerkhoven 2-1, 51′ Sarah Wijnants 3-1, 62′ Tessa Wullaert 4-1.

Amanda Johnsson Haahr (OHL Women);

De Zweedse Eva Amanda Johnsson Haahr scoorde ook tegen RSC Anderlecht en is met haar 3 doelpunten voorlopig topschutster in play-off 1! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

2 doelpunten:

Gwen Duijsters (KRC Genk Ladies), Sarah Wijnants (RSC Anderlecht), Tessa Wullaert (RSC Anderlecht);

1 doelpunt:

Jarne Teulings (RSC Anderlecht), Charlotte Cranshoff (OHL Women), Marie Detruyer (OHL Women), Hannah Eurlings (OHL Women), Lola Wajnblum (OHL Women), Sanne Schoenmakers (Standard), Gwyneth Vanaenrode (KRC Genk Ladies), Lotte Van Den Steen (KRC Genk Ladies), Ella Van Kerkhoven (RSC Anderlecht).

Bekijk een overzicht van alle wedstrijden van de derde speeldag in de play-offs van de Women’s Scooore Super League met dank aan Eleven Sports en de KBVB:

***Dit waren alle doelpuntenmakers op de 2de speeldag in play-off 2:

SC Eendracht Aalst Ladies – Sporting de Charleroi 0-0 (rust: 1-0);

Doelpunten: geen.

SV Zulte Waregem – KAA Gent Ladies 1-2 (rust: 1-0);

Doelpunten: 4′ Vanessa Susanna 0-1, 49′ Shari Van Belle 0-2, 72′ Silke Vanwynsberghe 1-2 owngoal.

Feli Delacauw (KAA Gent Ladies), Vanessa Susanna (KAA Gent Ladies);

Vanessa Susanna staat met haar tweede goal nu samen met Feli Delacauw aan de leiding in de topschuttersstand van play-off 2! Foto – (c) Sportpix.be / Kristof De Moor

1 doelpunt:

Lyndsey Van Belle (KAA Gent Ladies), Noa Corbeels (FWS Woluwe), Ulrike De Frère (SC Eendracht Aalst Ladies), Nicky Van Den Abbeele (SC Eendracht Aalst Ladies), Anne-Lore Scherrens (SV Zulte Waregem), Selina Gijsbrechts (FWS Woluwe), Chiara Steyvers (SV Zulte Waregem). Shari Van Belle (KAA Gent Ladies);

Owngoal:

Chrystal Lermusiaux (voor KAA Gent Ladies tegen Sporting de Charleroi), Silke Vanwynsberge (voor SV Zulte Waregem tegen KAA Gent Ladies);