Op woensdag 23 maart 2022 stonden de heenwedstrijden van de derde en de vierde kwartfinale van de UEFA Women’s Champions League op het programma. Het resultaat kwam van Juventus dat tot ieders verrassing won tegen Olympique Lyonnais. Arsenal hield dan weer VfL Wolfsburg van de overwinning in het Emirates Stadium door een late gelijkmaker!

U kan het duel tussen Juventus en Olympique Lyonnais herbekijken met dank aan DAZN:

Beide teams hadden bij hun eerste kans in de eerste seconden van de wedstrijd al kunnen scoren maar het eerste doelpunt kwam er uiteindelijk na 8 minuten via Catarina Macario op aangeven van Selma Bacha (0-1, 8ste minuut). Lyon leek lang op weg naar de overwinning tot de Australische Ellie Carpenter kort na het uur balverlies leed en Lisa Boattin op weg naar doel foutief afstopte (62ste minuut). In de 71ste minuut liet Sarah Bouhaddi dan een voorzet van de Zweedse Lisa Hurtig uit de handen glippen en de bal belandde via Arianna Caruso bij Cristiana Girelli die het geschenk in het doel trapte (1-1). Agnese Bonfantini, die na 81 minuten de Italiaanse international die nu al 9 keer scoorde in de UWCL, kwam vervangen, maakte 2 minuten later de stunt compleet door op aangeven van Arianna Caruso het winnende doelpunt tegen de netten te trappen (2-1, 83ste minuut). Janice Cayman mocht na 67 minuten invallen in Turijn. Zij kwam in de plaats van Catarina Macario, die het doelpunt voor Lyon lukte. De terugwedstrijd is op donderdag 31 maart 2022 om 21 uur in het Parc OL van Lyon.

U kan ook het duel tussen Arsenal en VfL Wolfsburg herbekijken met dank aan DAZN:

VfL Wolfsburg kwam in de eerste helft op voorsprong dankzij een kopbaldoelpunt van Tabea Wassmuth (0-1, 19de minuut) na een voorzet van Joelle Wedemeyer. VfL Wolfsburg had in de tweede helft pech toen eerst Tabea Wassmuth de paal trof en vervolgens een poging van Jill Roord via Manuela Zinsberger ook tegen de paal belandde (allebei 61ste minuut). In de slotfase kwam een aandringend Arsenal alsnog langszij toen een vrije trap van de ingevallen Tobin Heath door de Engelse verdediger Lotte Wubben-Moy binnengetrapt werd (1-1, 89ste minuut). De terugwedstrijd is op donderdag 31 maart 2022 om 18u45 in Wolfsburg!