Share

Op maandag 28 maart 2022 is het nog precies 100 dagen tot en met de aftrap van UEFA Women’s Euro 2022 op woensdag 6 juli 2022 in Manchester met de wedstrijd tussen Engeland en Oostenrijk op Old Trafford. Het tornooi dat in 2021 had moeten gespeeld worden en dat door de coronapandemie uiteindelijk uitgesteld werd naar 2022!

De Belgian Red Flames, die sinds vrijdag 25 maart 2022 nog altijd op de 20ste plaats staan op de FIFA-wereldranglijst, gaan daar voor de tweede keer deelnemen aan een eindronde met duels tegen achtereenvolgens Ijsland, Frankrijk en Italië en dat terwijl het vrouwenvoetbal er in België eigenlijk op achteruit gaat. Terwijl in het buitenland meer geïnvesteerd wordt in deze sport worden de budgetten bij de Belgische clubs flink ingekrimpt, daarnaast zijn de beleidsbepalers van de Pro League eerder tegen dan voor het vrouwenvoetbal omdat het hen financieel niets opbrengt en tenslotte kwam inmiddels ook nog het nieuws dat het er slecht voor staat met de gezamenlijk kandidatuur van België, Nederland en Duitsland voor het WK Vrouwenvoetbal 2027 omdat er geen vooruitgang geboekt wordt met de renovatie van het Koning Boudewijnstadion want door de inmiddels twee jaar durende coronapandemie en het recent binnenvallen van Rusland in Oekraïne is de politieke interesse voor dat project zo goed als onbestaande geworden en bovendien is er niet voldoende geld ter beschikking om ook maar enige vorm van verbetering aan het stadion aan te brengen. Dat staat op maandag 28 maart 2022 te lezen in een artikel van collega Frédéric Larsimont op de sportbladzijden van Sud Presse met als titel ‘Le Mondial féminin 2027 en danger”.

Ondertussen mag men zich ook de vraag beginnen stellen of het EK Vrouwenvoetbal in Engeland binnenkort nu met 15 landenteams dan wel met 16 ploegen zal doorgaan. Rusland is inmiddels door het eenzijdig binnenvallen van Oekraïne al een tijdje uitgesloten van deelname en het lijkt onwaarschijnlijk dat er op die beslissing nog zal worden teruggekomen. Op 100 dagen voor de start van het tornooi mag men zich de vraag beginnen stellen welk land Rusland zal vervangen. De UEFA zou in de eerstvolgende vergadering daar een beslissing over nemen. Portugal, dat in de barrages verloor tegen Rusland, lijkt daarbij de meest waarschijnlijke optie. Wat ook de beslissing zal worden het is nu al uitkijken naar de komende weken in het internationale vrouwenvoetbal. Ondertussen kan U als U dat nog zou willen ook nog tickets kopen voor het EK 2022 in Engeland.

Lees meer hierover via:

UEFA.com – UEFA Women’s Euro 2022

Lees over de FIFA-wereldranglijst bij de vrouwen via:

FIFA.com – Women’s World Ranking

Voor het artikel in Sud Presse kan U hieronder terecht:

Sud Presse

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

 

 

Share