Share

Een week na hun bezoek aan R. Union Saint-Gilloise mocht FC Schaerbeek het in de 3de provinciale Brabant ACFF thuis opnemen tegen ASA Molenbeek, de zevende in de stand. Het werd een wedstrijd waarin opnieuw veel doelpunten vielen.

U kan een samenvatting van deze wedstrijd bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

FC Schaerbeek keek al snel tegen een achterstand aan na een succesvolle vrije trap van Fatima Moutou (0-1, 4de minuut). Op de 25ste minuut maakte Zohra Ziti gelijk (1-1) maar de bezoekers kwamen iets meer dan tien minuten later opnieuw voorsprong na alweer een mooie vrije trap van Fatima Moutou (1-2, 36ste minuut). Doelvrouw Lena Hamzaoui redde vervolgens een strafschop van Zohra Ziti (40ste minuut) maar twee minuten later stonden de bordjes toch gelijk nadat Naela El Belghiti een vrije trap van Zohra Ziti in eigen doel kopte (2-2, 43ste minuut). Vroeg in de tweede helft trapte Carolina Garcia de thuisploeg voor het eerst op voorsprong (3-2, 48ste minuut) waarna Zohra Ziti de eindcijfers op het bord zette (4-2, 72ste minuut).

R. Union SG won voor de tweede keer dit seizoen met 0-37! Foto – (c) Vrouwenvoetbal.be / MaMPict

Op dezelfde dag won kampioen R. Union SG met maar liefst 0-37 op bezoek bij NSeth Berchem. Het was al de tweede keer dit seizoen dat het team van coach Thomas Otuszewski met die cijfers naar de kleedkamers ging. Eerder op zondag 24 oktober 2021 kwam die score ook tot stand op bezoek bij FC Milan-Anderlecht! R. Union blijft leider met het maximum van 63 op 63 voor Black Star FC dat op zondag 27 maart 2022 met 0-8 won op bezoek bij Sporting Bruxelles en nu 49 op 63 telt. FC Schaerbeek is derde met 44 op 60. ASA Molenbeek is 7de met 28 punten op 60.

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share