Op vrijdagavond 1 april 2022 nam vrouwelijk RSC Anderlecht afscheid van het Proximus Basecamp in Tubeke waar het na het verlaten van de kleine Heizel in Jette in de voorbije jaren veel van haar thuiswedstrijden speelde. De laatste tegenstander die in Tubeke op bezoek kwam was Club YLA, een team dat in de toekomst de nummer één in het Belgische vrouwenvoetbal wil worden.

U kan een samenvatting van RSC Anderlecht – Club YLA bekijken dankzij Eleven Sports en RSCA TV:

RSC Anderlecht, opnieuw onder leiding van Johan Walem, haalde het dus met 4-2 tegen Club YLA dankzij een doelpunt voor de rust van Charlotte Tison na een knap schot (1-0, 35ste minuut) en goals na de rust van Tessa Wullaert na een voorzet van Sarah Wijnants (2-0, 59ste minuut), Ella Van Kerkhoven op aangeven van opnieuw Sarah Wijnants (3-1, 69ste minuut) en een owngoal van Emily Schapdryver nadat een poging van Noémie Gelders via Femke Schamp tegen haar lichaam belandde (82ste minuut). Voor Club YLA waren Isabelle Iliano (2-1, 65ste minuut) en Marie Minnaert (4-2, 88ste minuut) allebei met een schot succesvol.

RSC Anderlecht heeft voorlopig 32 punten uit 4 duels in play-off 1. OHL Women volgt op 6 punten maar met een wedstrijd minder gespeeld. Standard is derde op acht punten van de leider ook al met nog een wedstrijd te goed. Dat duel staat overigens op zaterdagmiddag 2 april 2022 om 14 uur op het programma op Sclessin en is rechtstreeks te zien op Eleven Sports vanaf 14u.

Bekijk de fotoreportage van David Catry rond RSC Anderlecht – Club YLA via:

PS: Nog meegeven dat in het openingsduel van de 5de speeldag in play-off 2 KAA Gent Ladies thuis met 9-0 won tegen FWS Woluwe. Shari Van Belle lukte 4 goals! De Rode Duivels werden bij de loting voor het WK 2022 in Qatar ingedeeld in groep F met als tegenstanders Canada, Marokko en Kroatië, de verliezende finalist van het vorige WK!