Op zaterdag 2 april 2022, een dag voor het bezoek van R. Union Saint-Gilloise aan Standard in de Jupiler Pro League, mocht OHL Women op Sclessin aantreden tegen de vrouwelijke Rouches. Met de winst van RSC Anderlecht op vrijdagavond thuis tegen Club YLA was winnen de boodschap.

Charlotte Cranshoff, die scoorde op bezoek bij haar ex-club, hier aan de bal in een duel met Aster Janssens (Standard). Foto – (c) Sportpix.be / Kristof De Moor

In de eerste helft was het echter Standard dat het dichtst bij een doelpunt kwam toen Hanne Merkelbach in de 35ste minuut een vrije trap van Davinia Vanmechelen met kracht tegen de paal kopte. Net voor de rust hield doelvrouw Mirthe Claes (OHL Women) ook maar net een schot van Aster Janssens in twee tijden uit haar doel. Eerder in de wedstrijd kopte Loredana Humartus een vrije trap van Davinia Vanmechelen nipt over (26ste minuut) terwijl OHL Women enkel even over het kwartier dreigde met een schot van dichtbij de strafschopstip hoog over het doel van Charlotte Cranshoff en dat op aangeven van Marie Detruyer (18de minuut). Halfweg stond het nog 0-0.

Hannah Eurlings is blij met haar openingsdoelpunt voor OHL Women op Sclessin tegen de vrouwelijke Rouches! Foto – (c) Sportpix.be / Kristof De Moor

Onmiddellijk na de rust tikte Loredana Humartus eerst een hoekschop van dichtbij net over het eigen doel. Het was slechts uitstel want zeven minuten na de rust kwam OHL Women dan toch op voorsprong nadat bij een weggewerkte hoekschop een inspeelbal van Lenie Onzia via Constance Brackman in de voeten van Hannah Eurlings belandde. Zij kreeg de tijd om de bal te controleren en aan te leggen waarna ze met een plaatsbal knap over doelvrouw Hillary Damman besloot (0-1, 52ste minuut). Niet veel later had Charlotte Cranshoff op aangeven van Amanda Johnsson Haahr de voorsprong kunnen verdubbelen maar haar poging werd gepakt door de doelvrouw van Standard (54ste minuut). Standard dreigde dan even maar Davinia Vanmechelen vond Mirthe Claes op haar weg (57ste minuut) waarna Charlotte Cranshoff van iets buiten de zestien knap met links naar doel trapte. Hillary Damman tikte de bal echter attent over haar eigen doel in hoekschop (63ste minuut).

Hillary Damman is kansloos bij het schot van Hannah Eurlings. Constance Brackman kijkt toe! Foto – (c) Sportpix.be / Kristof De Moor

We waren inmiddels ruim over halfweg de tweede helft toen Aster Janssens de bal voorgaf vanop rechts. Linde Veefkind was sterker in het duel tegen Hanne Merkelbach maar toen Davinia Vanmechelen de uit de lucht komende bal opnieuw inspeelde zorgde de ex-speelster van KRC Genk Ladies voor de perfecte aanname met links, draaibeweging weg van de tegenstander en trap met rechts naar doel (1-1, 72ste minuut). Een tien op tien voor de uitvoering en toch wel een mooie gelijkmaker voor Standard! Twee minuten later speelde Jill Janssens vanop de linkerkant naar het centrum waar Zenia Mertens de bal controleerde en mooi Charlotte Cranshoff vrij speelde. De ex-speelster van Standard ook trapte uiteindelijk met links naar doel. Hilary Damman kon de bal wel nog aantikken maar het tweede Leuvense doelpunt niet voorkomen (1-2, 74ste minuut). OHL Women leek op rozen te zitten tot tien minuten later eerst Jill Janssens en dan Zenia Mertens de bal op hun eigen helft niet wisten bij te houden. Davinia Vanmechelen aarzelde niet en haalde meteen fors uit met links. Mirthe Claes had geen verhaal tegen het schot met links van de Luikse nummer tien (2-2, 84ste minuut). Drie minuten later ontsnapte OHL Women zelfs nog aan de nederlaag toen de scheidsrechter onterecht (de bal kwam van de tegenstander) een doelpunt van Zoë Van Eynde afkeurde. Daarenboven had ze na het afkeuren van het doelpunt moeten terugkomen op het eerdere moment waarbij er een duidelijke duwfout was in de zestien op Hanne Merkelbach en er dus eigenlijk een strafschop had gefloten moeten worden.

Vreugde bij Standard na de gelijkmaker, ontgoocheling bij Hannah Eurlings (OHL Women)! Foto – (c) Sportpix.be / Kristof De Moor

Hoe dan ook Standard – OHL Women eindigde op 2-2 waardoor de bezoekers opnieuw zuur puntenverlies leden. Het team van Jimmy Coenraets hield Standard wel op 2 punten in het klassement maar de achterstand van OHL Women op leider en titelverdediger RSC Anderlecht bedraagt halfweg play-off 1 inmiddels 5 punten. Daarmee lijkt de titelstrijd een beslissende wending te hebben genomen tenzij er in het vervolg van play-off 1 nog een mirakel zou plaatsvinden.

U kan een samenvatting van Standard – OHL Women bekijken dankzij Eleven Sports en OHL TV:

Bekijk de fotoreportage van Kristof De Moor rond Standard – OHL Women via:

PS: Nog meegeven dat op de 5de speeldag in play-off 2 er een thuisoverwinning te noteren viel voor SV Zulte Waregem tegen Sporting de Charleroi. Aan de Kastanjelaan in Zulte werd het 4-0 voor de thuisploeg! De doelpunten waren van Ella Vierendeels (2), Debbie Decoene en Elke Van Gorp!