Share

De terugwedstrijden van de kwartfinales in de UEFA Women’s Champions League zorgden niet voor een verrassende deelnemer in de halve finales. Wel kwam er op dinsdagavond 30 maart 2022 in Barcelona een wereldrecord tot stand. Voor het eerst woonden 91.553 toeschouwers een wedstrijd in het vrouwenvoetbal bij. Dat gebeurde in Camp Nou bij het duel tussen FC Barcelona en Real Madrid!

Alexia Putellas kan niet alleen voetballen ze is ook altijd klaar om voor sfeer te zorgen! Foto – (c) Barca Femeni / AP

Met een 1-3-winst uit de heenwedstrijd hoefde titelverdediger FC Barcelona zich weinig zorgen te maken over de afloop van de terugwedstrijd tegen Real Madrid. Het werd één groot feest in het stadion waar de mannen in het verleden al heel vaak wervelend en aantrekkelijk voetbal laten zien. Dit keer mocht Barça Femeni laten zien wat het allemaal kan en dat is heel veel. Verdediger Mapi Leon opende al vroeg de score met een mooie indraaiende bal vanop rechts over de bezoekende doelvrouw (1-0, 8ste minuut). Olga Carmona zorgde acht minuten later vanop de stip voor de gelijkmaker (1-1, 16de minuut). In het begin van de tweede helft kwamen de bezoekers dan zelfs op voorsprong na een fantastische goal van Claudia Zarnoza die doelvrouw Sandra Panos vanop ruim 40 meter te grazen nam (1-2, 48ste minuut). Daarna keerde FC Barcelona de situatie terug om met nog vier doelpunten van achtereenvolgens Aitana Bonmati (2-2, 52ste minuut), Claudia Pina (3-2, 55ste minuut), Alexia Putellas (4-2, 62ste minuut) en Caroline Graham Hansen (5-2, 70ste minuut).

U kan de wedstrijd volledig herbekijken dankzij DAZN:

In het Parc des Princes van Parijs leek er geen vuiltje aan de lucht voor Paris Saint-Germain thuis tegen Bayern München toen Sandy Baltimore de thuisploeg even over het kwartier op voorsprong bracht (1-0, 17de minuut) maar twee minuten later zorgde Saki Kumagai al voor de gelijkmaker (1-1, 19de minuut). Na een schot van Klara Bühl dat duidelijk (maar onbewust) op de arm van Lea Schüller afweek werd het in het begin van de tweede helft 1-2. Zo kwamen er verlengingen aan te pas en daarin zorgde Ramona Bachmann in de 112de minuut voor de verlossende treffer (2-2).

U kan de wedstrijd volledig herbekijken dankzij DAZN:

Op donderdag 31 maart 2022 liet VfL Wolfsburg ook al in het grote stadion er geen twijfel over bestaan wie bij de laatste vier zou terechtkomen. Jill Roord lukte immers al na 9 minuten het openingsdoelpunt! Een tweede goal kwam er in de 73ste minuut toen Leah Williamson een voorzet van Sveindis Jonsdottir in eigen doel devieerde (2-0). Daarna kopte Vivianne Miedema na een hoekschop van Steph Catley nog tegen de lat (75ste minuut) maar dat was te weinig als je in een halve finale wil bereiken. VfL Wolfsburg mag zich opmaken voor een dubbele ontmoeting met titelverdediger FC Barcelona!

U kan de wedstrijd volledig herbekijken dankzij DAZN:

En dan was er nog de laatste kwartfinale van de vier, de enige waar er in de heenwedstrijd echt een verrasing viel te noteren. Juventus kwam met een doelpunt voorsprong op bezoek bij Olympique Lyonnais maar de vraag was of dat voldoende zou zijn. Juventus speelde een sterke wedstrijd en had misschien wel een strafschop kunnen krijgen (duwfout Wendie Renard op Lisa Hurtig) en zelfs het openingsdoelpunt kunnen scoren (schot Lisa Hurtig geblokt door Selma Bacha). Uiteindelijk zorgde Lyon voor die eerste goal via de Noorse Ada Hegerberg die met het hoofd scoorde op voorzet van de bedrijvige linksachter Selma Bacha (1-0, 33ste minuut). Twee minuten later stond het al 2-0 na een voorzet van Lindsey Horan en een succesvolle kopbal van Melvine Malard (2-0, 35ste minuut). Juventus wou zich nog niet gewonnen geven maar toen Catarina Macario knap wegdraaide van Sara Gama op aangeven van Delphine Cascarino en met rechts binnentrapte was het zover (3-0, 73ste minuut). Belgisch  Gouden Schoen Janice Cayman kwam dan nog de met krampen kampende Griedge Mbock aflossen (76ste minuut) maar het was Andrea Staskova, die ingevallen was voor een leeggespeelde Cristiana Girelli, die in het slot nog scoorde met het hoofd na een hoekschop van Valentina Cernoia (3-1, 84ste minuut).

Olympique Lyonnais won uiteindelijk verdiend en mocht zich opmaken voor een halve finale tegen Paris Saint-Germain waardoor er zeker opnieuw en dat voor de 11de keer in 13 seizoenen een Frans team in de finale in Turijn zal staan. De droom van Juventus om op zaterdag 21 mei 2022 in eigen stadion de finale te kunnen spelen was voorbij maar het team van coach Joe Montemurro toonde in deze Europese campagne aan dat met een visie, wat financiële inspanningen, een behoorlijk team en een goeie wedstrijdmentaliteit veel mogelijk is ook al ben je in het vrouwenvoetbal nog geen grote club en moet je (zoals ook voor de Belgische landskampioen RSC Anderlecht het geval was) aan de aftrap komen helemaal in het begin van het tornooi!

U kan de wedstrijd volledig herbekijken dankzij DAZN:

De halve finales FC Barcelona – VfL Wolfsburg en Olympique Lyonnais – Paris Saint-Germain staan op zaterdag 23 en zondag 24 april 2022 op het programma (heen) met de terugwedstrijden een week later op zaterdag 30 april 2022 en zondag 1 mei 2022. De finale is op zaterdag 21 mei 2022 om 19 uur in Turijn.

Voor alles over de kwartfinales kan U ook nog terecht via:

UEFA.com – UWCL 2021-22

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

 

 

Share