Met hun licentie voor het derde seizoen op zak mochten Fémina White Star Woluwe en SC Eendracht Aalst Ladies op vrijdagavond 15 april 2022 aan de zesde speeldag in de play-offs van de Women’s Scooore Super League beginnen. Beide teams strijden niet mee voor de landstitel maar proberen zich in play-off 2 toch zoveel mogelijk van hun beste kant te laten zien en dat leverde in elk geval een leuke wedstrijd met doelpunten op.

U kan een samenvatting van deze wedstrijd in play-off 2 bekijken dankzij Vrouwenteam TV / Eleven Sports:

In de reguliere competitie won SC Eendracht Aalst Ladies begin oktober 2021 op bezoek bij FWS Woluwe (0-1) maar Fémina White Star nam in januari 2022 revanche met een knappe overwinning in het Pierre Cornelisstadion (2-3). Begin maart wonnen de vrouwelijke Ajuinen dan hun openingsduel in play-off 2 tegen FWS Woluwe met 2-1 en op vrijdag 15 april 2022 zorgden ze voor een derde overwinning in dit seizoen tegen het team van voorzitter Jean-Jacques Collin dat wel op voorsprong kwam dankzij een beauty van Selina Gjisbrechts (1-0, 40ste minuut). In de tweede helft kopten Sheila Broos (52ste minuut) en Nicky Van Den Abbeele (65ste minuut) de bezoekers echter telkens na een hoekschop naar de overwinning (1-2). Door de winst is SC Eendracht Aalst nu derde in play-off 2 met 10 punten uit 5 duels op 10 punten van SV Zulte Waregem, dat een wedstrijd minder heeft gespeeld, en op 20 punten van leider KAA Gent Ladies. FWS Woluwe blijft vierde met 7 punten uit 5 duels.

Luister naar Chanel Vandenhouwe (SC Eendracht Aalst Ladies) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Taika De Koker (FWS Woluwe) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Jurgen Vernaillen (coach SC Eendracht Aalst Ladies) dankzij Vrouwenteam TV:

Op de 7de speeldag in play-off 2 gaat FWS Woluwe op vrijdag 22 april 2022 op bezoek bij Sporting de Charleroi, voorlopig de laatste in de rangschikking met 6 punten uit 5 wedstrijden. De aftrap in Marcinelle is om 20 uur, SC Eendracht Aalst Ladies ontvangt op zaterdag 23 april 2022 om 14 uur in het Pierre Cornelisstadion SV Zulte Waregem.

Bekijk de fotoreportage van Kristof De Moor rond dit duel via:

PS: Nog meegeven dat in de andere wedstrijd van play-off 2 op deze vrijdagavond 15 april 2022 KAA Gent Ladies thuis met 6-0 won tegen Sporting de Charleroi! Féli Delacauw lukte 3 doelpunten, Lore Jacobs 2 en Shari Van Belle 1.