Op de zesde speeldag van play-off 1 mocht KRC Genk Ladies op de zonnige zaterdag 16 april 2022 een feestwedstrijd aankondigen in de Cegeka Arena tegen regerend landskampioen en leider RSC Anderlecht. Eerder had Essevee Women SL, beter bekend als het vrouwenteam van SV Zulte Waregem, al twee keer in het mooie stadion van Genk mogen spelen en dat resulteerde zowel in maart als in november vorig jaar telkens in een 1-1-gelijkspel.

The Cegeka Arena voor het duel KRC Genk Ladies – RSC Anderlecht in play-off 1 van de Women’s Scooore Super League! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

De uitdaging was dus om nu beter te doen maar dat dit met een licht gehavende selectie niet eenvoudig zou worden spreekt voor zich.  De bezoekers kwamen in het tweede kwartier van de wedstrijd op voorsprong. Tessa Wullaert speelde de bal mooi binnendoor naar Noémie Gelders. Haar voorzet kwam bij Sarah Wijnants terecht en het openingsdoelpunt lag tegen de netten (0-1, 21ste minuut). Even over het halfuur trok Silke Sneyers op de rand van het strafschopgebied aan de noodrem toen Stefania Vatafu Noémie Gelders lanceerde. Scheidsrechter Sylvie Deckers tastte naar de achterzak en gaf rood. KRC Genk Ladies moest dus nog een uur met tien verder. In de laatste vijf minuten van de eerste helft zette eerst Jarne Teulings Tessa Wullaert op weg naar de dubbele voorsprong (0-2, 42ste minuut) en even later was het Stefania Vatafu die de boulevard naar het Genkse doel opende waarna Tessa Wullaert voorbij Aukje van Seijst ging en eenvoudig afrondde (0-3, 45ste minuut).

Sarah Wijnants lukte het openingsdoelpunt tot grote vreugde van Laura Deloose! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Kort na de rust kreeg eerst Sarah Wijnants de kans om de score op te drijven maar via de Genkse doelvrouw en de paal ging de bal in hoekschop (48ste minuut). Vier minuten later was het wel raak en het was opnieuw Tessa Wullaert die scoorde dit keer vanop de strafschopstip na een fout van Fleur Pauwels op Laura Deloose (0-4, 52ste minuut). Tessa zelf vond het nog niet genoeg en op aangeven van Laura Deloose ging ze na het uur opnieuw op weg richting het Genkse doel. Aukje van Seijst kon haar nog even ophouden maar haar vierde van de namiddag lag even later wel tegen de netten (0-5, 66ste minuut). KRC Genk Ladies wou voor eigen publiek nog wel de eer redden maar een poging van de ingevallen Anissa Giuga werd afgeblokt terwijl de poging van Fleur Pauwels in de handen van Justien Odeurs terechtkwam (77ste minuut). Zes minuten voor tijd volgde nummer 6 voor RSC Anderlecht. Jarne Teulings speelde door naar Sakina Ouzraoui Diki die op haar beurt Tessa Wullaert bediende en de drievoudige Gouden Schoen ging nog maar eens rond Aukje van Seijst vooraleer binnen te trappen (0-6, 84ste minuut). KRC Genk Ladies, dat eerder dit seizoen het RSC Anderlecht al twee keer moeilijk maakte, was dit keer niet op de afspraak. RSC Anderlecht maakte daar optimaal gebruik van en het dreef onder impuls van de nooit aflatende Tessa Wullaert de score op tot een half dozijn goals. Een 0-6 in de Cegeka Arena, het is voor Guido Brepoels en zijn team dat dit jaar goed voor de dag kwam een afknapper. RSC Anderlecht loopt in de stand voorlopig verder uit en het mag zich gaan opmaken voor een nieuwe titel. OHL Women moet in elk geval op zondag thuis winnen tegen Club YLA wil het op 5 punten achterstand blijven.

Bekijk de hoogtepunten van dit duel dankzij Eleven Sports / RSCA TV:

Bekijk de fotoreportage van Jill Delsaux rond KRC Genk Ladies – RSC Anderlecht via:

PS: Op zondag 17 april 2022 won OHL Women thuis tegen Club YLA met 5-0 en daardoor blijft de kloof op weg naar de titel 5 punten (35 voor RSC Anderlecht, 30 voor OHL Women). Beide teams hebben nog 3 wedstrijden te spelen.